LASK Linz maçının son dakika kahramanı Alvaro Negredo’nun yıllık garanti ücretinin 4 milyon 350 bin euro olması siyah-beyazlıları en fazla sıkıntıya düşüren faktör oldu. Monaco’ya gitmeyi planlayan futbolcu, bonservisini bedelsiz istedi.

Beşiktaş’ta yeni sezonda düşünülmeyen isimler arasında olan Alvaro Negredo, LASK Linz maçında attığı golle takımını kurtardı ancak yine de takımda kendine yer bulamadı.
Golüne rağmen gitmesine kesin gözüyle bakılan futbolcuda sorun futbolu değil, garanti parası... Siyah-beyazlılardan 4 milyon 350 milyon euro alan Negredo’nun bu parasını ödemekte sıkıntı yaşayacağını düşünen Kartal, bu nedenle İspanyol oyuncuyla yollarını ayıracak.

Yönetimde bu konuyu defalarca tartışan Beşiktaşlı yöneticilerden bazılarının, “Bu kadar karakterli oyuncu az bulunur. Çok iyi niyetli ve elinden geleni yapmaya çalışıyor. Keşke yıllık ücreti fazla olmasaydı. İndirim yapmayı kabul etse bir sene daha sözleşme uzatabilecek bir golcü ama maalesef ekonomik gerçekler de ortada” diye konuştukları bildirildi.

İspanya’nın önde gelen gazetelerinden AS ise Negredo’nun, Monaco ile sözleşme imzalamak üzere olduğunu belirtti. “Negredo kahraman gibi veda ediyor” başlığıyla verilen haberde, futbolcunun gönderilmek istenmesine rağmen Beşiktaş’ın elenmesini önlediğini yazdı.

Monaco cephesi de İspanyol oyuncunun ücretinin fazla olmasından endişe duyarken bunu bonservis bedeliyle tolare etmeyi amaçlıyor.

Futbolcunun menajeriyle görüşen Fransızlar, bonservisini bedelsiz istedi. Oyuncunun menajeri de bedelsiz olarak bonservisinin verilmesi gerektiğini dile getirerek bu konuda siyah-beyazlılara başvurdu. Bilindiği gibi Negredo, 2.5 milyon euroluk bedel karşılığında Valencia’dan transfer edilmişti.




Kaynak:Milliyet