Sezonu Anderlecht'te kiralık olarak geçiren ve bonservisi Everton'da olan 20 yaşındaki Henry Onyekuru, Belçika basınına verdiği röportajda Beşiktaş ile ilgili de konuştu.


Beşiktaş'a transfer olup olmayacağı sorulan genç yıldız adayı, Anderlecht'te süre alamadığı için sinirli olduğunu kaydederken, "Şu anda transferle ilgili kesin bir şey yok. En başta imza atacağımı düşünsem de, Anderlecht'te kalmayacağım.Saygı göreceğim bir yere gideceğim. Belçika 1. Ligi'nde oynadım, Şampiyonlar Ligi'nde birkaç dakika aldım ve taraftarlar, oyuncular ve çalışanlar ile iyi bir iletişim kurdum" ifadelerini kullandı.

"İSTEDİĞİM YERE GİDEBİLİRİM"

Çalışma izni alamayacağı için Everton'a geri dönemeyeceğini belirten 1997 doğumlu Nijeryalı, "Anderlecht benim İngiltere'de çalışma izni alabilmem için Dünya Kupası'na gitmem gerektiğini biliyordu ancak beni oynatmayarak, Rusya'da olma şansımı sıfıra indirdiler.Bu yüzden Premier Lig'e de geri dönemeyeceğim. Anderlecht beni seneye de kadroda tutabilmek için böyle bir yola başvurdu. Saçma sapan bir hareket, istediğim yere gidebilirim" diye konuştu.

Belçika'da 28 maçta 1994 dakika süre alan Onyekuru, 10 gol attı. Mönchengladbach'ın da istediği 20 yaşındaki oyuncu, hücumda 3 bölgede de görev alabiliyor.