Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda bu akşam Porto’yla Vodafone Park’ta karşı karşıya gelecek olan Siyah-Beyazlılar için bu karşılaşma, bir maçtan daha fazla önem içeriyor... 4 oyun sonunda topladıkları 10 puanla sıralamada zirvede yer alan Beşiktaş, rakibiyle berabere kalması halinde lider olarak ikinci tur biletini kapacak. Kara Kartal, üst tur biletini kapması halinde önemli bir gelirin de sahibi olacak. Şenol Güneş ve öğrencileri, liderliği 3 puanla alması halinde kasasına sadece bu maç sonunda 7.5 milyon Euro (35 milyon TL) koymayı garantileyecek.

Kazanç, 230 milyon tl’yi bulacak

Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’ne katılan tek takım olması sebebiyle 12.7 milyon Euro’luk (58.5 milyon TL) ayak bastı parasının tamamının sahibi olan Siyah-Beyazlılar, pazarlama geliri olarak ise yaklaşık 25 milyon Euro’luk (115 milyon TL) gelir elde etmişti. Performans geliri olarak ise 3 galibiyet ve bir beraberlik alması sebebiyle 5 milyon Euro’yu (23 milyon TL) almaya hak kazanan Beşiktaş, bugün galip gelirse ek olarak 1.5 milyon Euro (7 milyon TL) daha kazanacak. Beşiktaş, üst tur biletini alması halinde ise 6 milyon Euro’luk (27 milyon 600 bin TL) son 16 primi de alacak. Tüm bu gelirlerle birlikte kulübün kazancı, 50 milyon Euro’yu (230 milyon TL) aşacak.

Kazanırsa 400 puan gelecek

Beşiktaş, bu sezon ülke puanına en çok katkı yapan ekip oldu. Siyah-Beyazlılar’ın, Porto’dan alacağı 1 puan sadece onları bir üst tura taşımayacak aynı zamanda ülke puanına
beraberlikten 200, son 16’ya kaldığı için de ekstra bir 200 puan daha yazılmasını sağlayacak. 5 takımla başladığımız ancak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin erken avlu attığı Avrupa kupalarında Türk takımları şu ana kadar toplamda 18 puan kazandı ve bunların 11’i Beşiktaş sayesinde geldi. Bunun UEFA Sıralamasında Türkiye’ye katkısı 3.600 oldu. 2.200’ünü Beşiktaş tek başına elde etti. Elenen Galatasaray ve Fenerbahçe’nin katkısı ise sadece toplamda 400 puan oldu. Eğer Kartal Porto ile berabere kalıp, bir üst turu garantilerse, ülkemize 400 puan daha eklenecek.