Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan olaylı derbinin 52.dakikasında Fenerbahçeli Josef de Souza'ya yaptığı hareketin ardından oyun dışı kalan Ricardo Quaresma ağır bir ceza ile karşı karşıya kaldı.Disiplin Kurulu'na sevk edilecek olan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma'ya 4-5 maç ceza gelmesi gündemde.Kural dışı hareketi nedeni ile Futbol Disiplin Talimatı'nın 43.maddesi doğrultusunda 'şiddetli hareket'ten ceza alacak.Ricardo Quaresma'yı asıl 'içtima' maddesi yakacak.


'İÇTİMA' MADDESİ İLE CEZASI KATLANACAK

Fenerbahçe'li Futbolcu Josef de Souza'ya yaptığı hareket sonrasında Mehmet Ekici'ye de harekette bulunan Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusunun cezası,10.maddedeki içtima başlığındaki 'Birden fazla cezayı gerektiren fiiller,ayrı ayrı cezalandırılır.' maddesi ile birlikte katlanacak.
Josef de Souza'ya olan hareketi nedeni ile en az 3 maç men cezası alacak olan Quaresma,Mehmet Ekici'ye hareketi nedeni ile de artı 3 maç men cezası ile karşı karşıya kalacak ve içtima maddesi ile birlikte 6 maça kadar yükselecek.

RAPORDA YAZILANLAR DA DİKKATE ALINACAK

Maçın Hakemi Fırat Aydınus'un kart göstermesi ve olaylar sırasında Quaresma'nın sportmenliğe aykırı veya hakaret sayılabilecek sözlü ifadeleri raporda yer alır ise onlardan da 'ekstra' olarak ceza alabilecek.

'TAHRİK'TEN' CEZASI İNDİRİLEBİLİR

Quaresma'yı bu ağır cezalardan kurtarabilecek tek nokta ise,'tahrik' maddesi olacak.Ricardo Quaresma'nın yaşanan olayda Josef de Souza tarafından 'tahrik edildiğine' kanaat getirilmesi durumunda,o pozisyon için verilecek 3 maçlık cezanın 3'te birine kadar indirilebilecek.Bu durumda 3+3 maçlık cezası gündemde olan Quaresma'nın cezası 4 maça kadar inebilecek.

Kaynak : SporX