Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 65 yaşındaki teknik adam Güneş, Bayern Münih'i yenmiş olsalar dahi rakiplerinden iyi olmadıklarını söylerken, hafta sonu Fenerbahçe maçında taraftarlarının gurur duydukları futbolu oynayacaklarını belirtti.

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki  açıklamaları şu şekilde:

"Özür diliyoruz"

"Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında aldığımız kötü sonuca rağmen iyi bir izlenim bıraktığımızı ve ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum."

"Nereden nereye geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Beklentileri de çok iyi biliyoruz. Bu nedenle hayal kırıklığı daha çok yaşanıyor. Bayern Münih yenilgisi nedeniyle herkesten özür diliyoruz."

"Şampiyonlar Ligi'nde daha yüksek yerlere gelmeyi isterdik. Ama henüz oralara ait olmadığımızı daha önce de söylemiştim."

"Caner Erkin 3 maç ceza alabilir"

"Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Hem lig hem kupa için kendimizi favori görüyorum. Fenerbahçe derbisinde de sahaya 3 puan için çıkacağız."

"Caner Erkin iyi olduğunu düşündüğü için neden oyundan çıktığını sordu. Elini kolunu kullanarak konuştuğu için federasyon 3 maça ceza verebilir."

"Biz üretmeyi de eğitmeyi de değeri korumayı da bilmeyen bir ülkeyiz. Biz bugünlere kolay gelmedik. Kolay da kaybetmeyiz."

"Yardımcı antrenör beni yönetmiyor"

"Vida kırmızı kart görünce Tosic'i oyuna almak istemiştim. Ama orada Medel'i de görmek istedim. İkinci yarıda Robben kanatta etkili olmaya başladı. Bunu durdurmak için önce Tosic'i oyuna aldım. Sonra da Adriano'yu sol beke çektim."

"Medel'in de bir sakatlığı vardı. o yüzden son bölümde Tolgay'ı onun yerine oyuna soktum."

"Ben her gün oyuncularla çalışıp bir kadro yapıyorum. Siz görmeden kadro yapıyorsunuz. Tabii maç bittikten sonra siz de haklı çıkabilirsiniz."

"Başarı çok tehlikelidir. Başardıktan sonra devam ettirmek önemlidir. Beşiktaş'ın yıkılmasını isteyenler için bir fırsat var ama biz yıkılmadık."

"Yardımcı antrenör beni yönetmiyor. Ben yardımcı antrenörü yönetiyorum. Kendimi formumu da fena bulmuyorum."

"Gönderdiğimiz Mitrovic, Vida'dan daha uyumluydu"

"Bir maç Beşiktaş'ın kaderini bağlamaz. Ama önemli bir maç. Önümüzdeki dört lig maçını kazanırsak nerede olacağımızı biliyoruz. Her maç önemlidir ama şu an için Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli bir maç."

"Vida, Mitrovic ile aynı sorunu yaşıyor. Kiralık gönderdiğimiz Mitrovic şu anki Vida'dan kadromuza göre daha uyumlu durumdaydı. Ama bu Vida'nın kötü oyuncu olduğunu göstermez."

"Bayern Münih kağıt üzerinde zaten favori olan takımdı. Ama 11'e 11 oynansaydı skorun böyle olacağını tahmin etmiyorum. Buraya daha iyi bir skorla dönebilirdik."

"Türkiye'nin en iyisi olduğumuzu rakiplerimiz söylüyor"

"Şampiyonlar Ligi için bu sezon bedel ödedik. Ama bu bedele değer. Benim için sıralama Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Lig ve kupadır."

"Biz Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu söylemiyoruz. Bunu rakiplerimiz söylüyor. Bu haftaki rakibimiz de söylüyor."

"Konya'da hakemin niyetinin kötü olduğunu hissettim. Maç sonunda da oyuncularımı almaya gittim. Mehmet Özdilek'e de elimi uzattım, tokalaştık. Kendisini ittiğim söylendi öyle bir şey yok. Ayrıca ben kendisini çok severim."

"Gurur duyulan futbolu oynayacağız"

"Derbide futbol adına doğruları yapacağız. Hakem ne yaparsa yapsın, biz futbol oynayacağız. Sadece maça hazırlanıyoruz."

"Bir hakem oyunun bozulması için oynayan takıma bunu başarması için yardım ediyorsa bunu eleştiririm."

"Bizim oyunumuz belli. Bu hafta, taraftarımızın gurur duyduğu, alışık olduğumuz oyunu oynayacağız."