Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-2 biten mücadelenin rövanşında 19 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe ile derbide karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kazandığı büyük başarılara rağmen Sarı-Lacivertli takıma karşı Kadıköy'de istediği sonuçları almakta zorlandı.

Güneş, Trabzonspor, Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ın başında Kadıköy'de Fenerbahçe'nin rakibi oldu.
Teknik direktörlüğe 1988 yılında başlayan tecrübeli teknik direktör, 6 ayrı takımla Fenerbahçe'ye konuk olduğu 20 lig maçında da galip gelemedi. Bu maçların 15'ini kaybeden Güneş'in takımları, 5 kez beraberlik aldı.
.
Güneş'in takımları Kadıköy'de Türkiye Kupası mücadelelerin de ise 2 mağlubiyet, 1 galibiyet yaşadı.
Tecrübeli teknik adam yönetimindeki takımlar, Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan 23 maçta 13 gol atarken, kalelerinde ise 39 gol gördü.
.
TEK GALİBİYET KUPADA BURSASPOR'LA

Şenol Güneş, Süper Lig'de Ülker Stadı'nda galibiyet alamamasına rağmen kupada Kadıköy'den istediğini Bursaspor'un başında almıştı.
Tecrübeli teknik adamın yönetimine Bursaspor, 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası yarı finalinde 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında 21 Mayıs 2015'te Kadıköy'e geldi. Güneş'in takımı Kadıköy'den 3-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılıp finalist olmayı başardı.
.
Güneş, Türkiye Kupası'nda 15 Şubat 1989'da Trabzonspor'un başında Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 3-1, 17 Aralık 1997'de ise Antalyaspor'u çalıştırırken 1-0 kaybetmiş ve kupaya veda etmişti.

Şenol Güneş, kariyerinde ikinci kez Kadıköy'de kazanmak için yine bir kupa maçında bu sefer Beşiktaş'ın başında mücadelesini verecek.
.