Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları:

“Bu maç dünyanın sonu değil. Birisi kazanacak, birisi kaybedecek. Dostluklar daha önemli. Milli takım arasına kadar oynayacağımız 3 maçı ben hazırlık döneminin devamı olacak görüyorum. En az hasarla atlatmalıyız. Saha zemininin kötü olması da oyunumuzu kötü yönde etkiledi. Seyircisiz maçta kazanmak önemliydi. Göze hoş gelen, herkesin seveceği oyun için uğraşacağız. Penaltı pozisyonunu tam görmedim. O konu hakkında konuşmayacağım. Camiaları karalamak için konuşmasınlar. Dostluk önemli. Maçta benim elim oyuncunun boğazına gidiyor, savcılık oluyorum. Adam silah sıkıyor, adam öldürüyor bir şey olmuyor. Eğer Antalyaspor haksız mağlup olduğunu düşünüyorsa, haftaya iyi oynar kazanır. Kazanacak gücü var demek ki. Yabancı sayısında hata yapıyoruz. Bence kural daha az olmalı. Bakıyorsunuz tüm takımlarda yabancılar oynuyor. Futbolun temel sorunlarını konuşmalıyız. Türk oyuncu sayımız bizim de çok az. Burada hatalıyız. Almak isterim ben. Kenardaki oyuncu sayısının artması güzel oldu. Bu kuralı doğru buluyorum.

Geçen sene Cüneyt Çakır ile 1 maç kazandık, Fırat Aydınus ile hiç kazanamadık. Bugün hakemle kazanmadık. Bunu söyleyeyim. Hemen daha ilk maçta mazeretlere sığınmamak lazım. Antalyaspor hakemle kaybetmedi. Bir maç kaybetmeyle şampiyonluk kaçmaz. Bizim hakem yardımıyla kazandığımızı düşünmüyorum. Ahmet Çakar penaltı değil demiş. Saygı duyarım, hakem yorumcusu olan o. Yönetime istediğim isimleri söyledim. Bazen istediğim oyuncular alınmıyor. Ben görev aldım, çalışıyorum. En son kararı önce yönetim, sonra başkan veriyor. 2 tane Türk vardı, keşke onları alabilseydik. Alamadık. Üzgünüm. Sosyal medyada hiç bakmadığım için, o konuda yorum yapamam. Hiç de katılmam bunlara. Ben oyuncunun antrenmanına bakarım. Lens’in idman eksikliği vardı. Eğer ihtiyaç olsaydı sokardım. Kadro geniş, tek tek kim oynadı oynamadı diye konuşamam. Lens iyi bir oyuncu. Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusu muydu bilmiyorum ama biz isteyerek aldık. Yeri gelince oynayacak. Medel, Atiba’nın alternatifi değil. Kimse birbirinin alternatifi değil.

Beşiktaş’ın oyuncusu olarak bakıyoruz. Medel, genellikle orta saha oynamış bir oyuncu. Savunmada da görev almış ama ağırlıkla orta saha oyuncusu. Bizim bildiğimiz Medel, savunma yönü iyi olan, çalışkan bir isim. Savunmada Pepe ve Tosic var. İyi gidiyorlar. Savunmada uzun boylu bir oyuncuya ihtiyacımız var. Gidecek oyuncuları da ilettik yönetime. 2 tane Türk oyuncuyu alacaktık. Ailesiyle maça gelenler ceza alıyor! Passolig midir artık her ne varsa daha iyi incelenmeli. Konya’nın zaten tribün cezası vardı. Kırmızı kartlı adamı maça çıkartıp, rakibe de kırmızı aldırıyorsunuz.”