Beşiktaş'ın, Anderson Talisca için 21 milyon Euro satın alma opsiyonunu 6 taksitle ödeme maddesini 2 yıl önce yapılan sözleşmeye eklettiği ve sezon sonunda bu hakkı kullanabileceği öğrenildi.


2 yıl önce Anderson Talisca'yı 2 yıllığına kiralayan Beşiktaş, Benfica'ya toplam 4 milyon Euro kiralama bedeli ödedi. Satın alma opsiyonu olarak belirlenen 25 milyon Euro'dan 4 milyon Euro'nun çıkartılması ile bu sezon sonu için satın alma opsiyonu 21 milyon Euro'ya düştü.

Beşiktaş, Benfica ile yaptığı anlaşma gereği sezon sonundan itibaren 6 aylık vadeler karşılığı yapacağı ödemelerle, Brezilyalı yıldız Talisca'nın bonservisini alabilecek.

Bu durumda haziran ayında yapılacak ilk ödemenin tutarı 3.5 milyon Euro olacak. Geriye kalan 17,5 milyon Euro'yu 2.5 yılda 3.5 milyon Euro'luk taksitlerle ödeyecek.Bu madde sözleşmede olduğu için Benfica ile pazarlık yapılmadan anlaşma geçerli olacak.

Siyah-Beyazlı yönetim, Benfica ile yapacağı görüşmede taksitlendirme olmadan 21 milyon Euro'yu düşürerek peşin ödeme teklifini de iletecek.

Transferde son karar Anderson Talisca'ya ait. Beşiktaş ve Benfica'nın anlaşmasına rağmen; Anderson Talisca, Beşiktaş'tan ayrılmak isterse Brezilyalı oyuncu kariyerine başka bir takımda devam edebilecek.


Kaynak: NTV Spor