Sezon sonunda kiralık sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı yıldızı bu kez bonservisiyle almak isteyen Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Benfica ile masaya oturdu ancak ilk gelen haberler olumsuz yönde oldu. Brezilyalı oyuncunun, 21 milyon Euro'luk opsiyonunu aşağıya çekmeye çalışan yönetim, Benfica kulübünden hayır yanıtını aldı.
 
 Benfica, "Talisca'nın talibi fazla. Eğer 21 milyon Euro ödemezseniz bu iş olmaz." cevabını verdi. Portekiz kulübünün bu tavrında Talisca'nın Brezilya kadrosuna alınması büyük bir etken olduğu kaydedildi. Benfica yönetimi, genç futbolcuyu 35 milyon Euro'nun üzerinde bir rakama satmayı planlıyor. Fakat Beşiktaş'ın da bu işin peşini bırakmaya niyetli olmadığı belirtildi. Siyah-beyazlı yönetim sponsorlarla görüşmeler yaparak Talisca'nın bonservis maliyeti için kaynak arayışlarına bugün itibariyle başlamış durumda.
 
Bu sezon Spor Toto Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda 38 maça çıkan Brezilyalı Anderson Talisca göz dolduran bir performans sergiledi. Brezilyalı yıldız 16 gol atıp 4 asist yaptı ve 20 gole direkt olarak katkıda bulundu.