3. Lig ekibi Beylerbeyi'nden bu sezon Beşiktaş'a gelen genç file bekçisi Utku Yuvakuran iddialı açıklamalar yaptı. Eski ünlü milli futbolcu Semih Yuvakuran'ın oğlu olan 18 yaşındaki kaleci, ilk kez Beşiktaş formasını giydiği Başakşehir ile oynanan hazırlık karşılaşmasındaki başarılı performansı sonrası taraftarlar tarafından üçlü çektirmeye çağrıldı. Utku, yeni takımı için “Burada ‘oldum' diyerek oturmuyorlar. Mesela Talisca idmanlardan sonra frikik çalışıyor. Burada kendimi geliştirip en üst seviyeye gelmek istiyorum” dedi.

İlk hedefi Beşiktaş'a gelmeyi gerçekleştiren ve şimdi öncelikle üst seviyeye alışmayı, gelecek yıl ise tam anlamıyla hazır olmayı planlayan Utku, “Sorumluluk almak istiyorum. Kendimi heyecanla eldivenleri teslim almaya hazırlıyorum. Her an her şey olabilir. Belki bu sezon şans bulabilirim” sözleriyle beklentisini ortaya koydu. Beşiktaş'ta 1 numaralı kaleciliğe yükselmeyi ve A milli olmayı amaçlayan Utku Yuvakuran, “Genç olabilirim ama Milan'daki 17'lik Donnarumma gibi Avrupa'da genç kaleciler forma giyiyor” diye konuştu.

Volkan Demirel, Muslera ve Rüştü Reçber'in idolleri olduğunu belirten siyah- beyazlı eldiven, “Yeni Rüştü olabilmek için çok çalışacağım” ifadesini kullandı. Özelliklerini “Yan toplarım iyi, çizgi kalecisi değilim. Özellikle önde oynamaya ve ayaklarımı geliştirmeye gayret ediyorum” şeklinde tarif eden Utku, “Avrupa kulüplerinin yanı sıra Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de ilgisi oldu ama eski bir kaleci olan Şenol Güneş'in beni geliştireceğini düşünerek Beşiktaş'ı tercih ettim. Avrupa içinse daha erken” açıklamasını yaptı. 

- (Ali Aydın-Amkspor)