Yeni sezon öncesinde yüksek maliyeti ve düşük performansı sebebiyle Alvaro Negredo'yu ve Vagner Love'yi takımdan gönderme planlarını yapan Beşiktaş, öte yandan da forvet hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-Beyazlılar da gündeme gelen son isim İngiltere Premier Lig'den küme düşen Swansea City’nin yıldızı golcüsü Wilfried Bony oldu.

Ada ekibiyle 1+1 yıllık kontratı bulunan 29 yaşındaki futbolcu için menajerler aracılığıyla kiralama teklifini ileten Kara Kartal, 3 milyon Euro’luk taleple karşılaşmıştı. Bu gelişmenin ardından konuyu değerlendirmek için İngiliz ekibinden süre isteyen Fikret Orman ve kurmayları, sonrasında bu bedeli düşürmek için pazarlıklara başladı.

Swansea City’le yapılan görüşmelerin ardından tecrübeli oyuncuyla da menaceri aracılığıyla temaslara başlayan Kara Kartal’a, yıldız ismin cephesinden olumlu geri dönüş geldi.

Swansea’nın İngiltere Premier Lig’de küme düşmesi sebebiyle yoluna İngiltere Championship’te devam etmeme kararı alan başarılı oyuncunun, Beşiktaş’a yeşil ışık yaktığı ve kulübünden kiralanması için kolaylık sağlamasını istediği kaydedildi.

71 milyon TL ödenmişti

Swansea City’ye geride bıraktığmız sezon Premier Lig devi Manchester City’den 13 milyon Euro (71 milyon TL) karşılığında transfer olan Wilfried Bony, bu ekipte geçen dönem 20 karşılaşmada forma giydi. Kaleye sert şutlar gönderebilen ve fizikli yapısıyla dikkan çeken 29 yaşındaki Bony, bu mücadelelerde rakip fileleri sadece 4 kez sarsa bildi.

Kaynak - Fanatik