Bu sezon Bundesliga'ya yükselen ve geride kalan 10 haftada 7 galibiyet, 3 beraberlik ve mağlubiyetsiz olarak Bayern Münih ile zirveyi paylaşan RB Leipzig'in muhteşem performansı, dudak uçuklatıyor.

Oysa henüz 2009'da kurulan ve yalnızca 6 yıllık bir geçmişe sahip olan Leipzig, yeni kurulduğu dönemde Almanya 5. Ligi'nde mücadele etmeye başlamıştı. Geçen her yılı en iyi şekilde değerlendirip 6 yıl sonra Bundesliga'ya yükselen ekip, şimdilerde birçok Bundesliga devini silip atarak 10 maç sonunda mağlubiyetsiz bir şekilde yoluna devam ediyor ve Bayern Münih ile zirveyi paylaşıyor.

İSMİNE İZİN VERİLMEMİŞTİ

Almanya 5. Ligi'ndeki SSV Markranstädt kulübünün lisansını alarak enerji içeceği markası Red Bull'un desteğini alıp kurulan Leipzig, DFB (Almanya Futbol Federasyonu) kuralları nedeniyle Red Bull adını kullanamamış, bunun yerine çimen üstünde topla oynanan spor anlamına gelen ve Red Bull'un baş harfleriyle aynı olan RasenBallsport ismi almıştı.

Red Bull'un desteğiyle üst basamaklara bir bir tırmanan Leipzig'e ülkede birçok kesim tarafından tepki gösterilmiş ve yabancı bir sermaye altında oldukları için sıkça protesto edilmişti. Hatta bazı ünlü Alman gazeteleri, kulübün logosunu dahi kullanmamıştı

ATINÇ NIUKAN'IN TAKIMI

Atınç Nukan, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan ayrılıp dönemin Leipzig çalıştırıcısı Ralf Rangnick'in yoğun isteği üzerine Almanya'ya getirilmişti. Leipzig'in Atınç için Beşiktaş'a ödediği 5 milyon Euro ise uzun süre konuşulmuştu. O dönem Bundesliga 2'de mücadele eden Leipzig, Atınç ile birlikte Bundesliga'ya yükselmiş, ancak bekleneni veremeyen ve istediği kadar şans bulamayan genç futbolcu, bu sezon başında Beşiktaş'a kiralanmıştı.