Evden home office olarak çalışmanın insanlara neden bu kadar cazip göründüğünü tahmin etmek zor değil. İnsanın kendi evinin rahatlığında, patron baskısı ve sıkı mesai saatleri çilesi olmadan para kazanması kadar güzel başka ne olabilir ki? Fakat aklınızda pijamalarıyla koltuğa kurulmuş bilgisayarında çalışan birinin görüntüsü varsa bunu kovun. Evden çalışmak birçok imkanın yanı sıra zorluğu olan bir şey.

Bu zorlukların en büyüğü yaşadığınız yerde çalışırken kişisel hayatınızla işiniz arasına sınır koymak olacak. Özellikle evde beraber yaşadığınız eşiniz, çocuklarınız veya değer verdiğiniz başka kişiler varken aradaki dengeyi kurmak için çabalamanız gerekebilir.

Henüz yeni kurmaya başladığınız işinizin sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Ama şu sıralar ilk önceliğinizin işiniz olduğunu düşünüyorsanız hayattaki önceliklerinizi tekrar gözden geçirmelisiniz.

İşinizi ve kişisel hayatınızı dengelemezseniz kaybeden eninde sonunda siz olursunuz. Ailenizi önemsiz hissettirmek onları kıracak ve ilişkinizi bozar, işinize gereken özeni göstermezseniz sonunda ortada işiniz kalmaz. Aradaki dengeyi kurmak yaşadığınız yerde, ailenizle iç içeyken çalıştığınız için hiç de kolay olmayacak. Yine de çocuklarınızla ilgilenmeye devam etmek için ebeveyn denetimi programı kullanarak ebeveyn olarak sorumluluklarınızı yerine getirebilir ve hayatınızın diğer alanları için aşağıdaki önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

İşiniz Sizin Olabilir, Ama Ortak Bir Hayat Yaşıyorsunuz
Kurduğunuz işin, açtığınız işletmenin patronu siz olabilirsiniz. Ama yaşadığınız hayat ve çalıştığınız yer bütün ailenize ait. Bu yüzden iş planınızı yaparken ve kariyer hedeflerinizi planlarken ailenizin fikirlerini almanız çok önemli. Evden çalışmanızla ilgi sorunlarınızı da diğer bütün ailevi sorunları konuşarak rahatlıkla çözebilirsiniz.
Özellikle iş planınız hakkında ailenizin neler hissettiğini sormanız ve onları rahatsız eden bir şey varsa bunu öğrenmeniz hayati öneme sahip. Normal işlerin aksine evden çalışırken işinizin stresini evdekilere yansıtmanız daha yüksek ihtimal. Çalışma saatlerinin ucunu kaçırmak ve ailenizi ihmal etmek de hiç karşılaşılmayan bir durum değil.
Herkesin mutlu olacağı bir rutin oluşturmak hem kısa hem uzun vadede işinizin ve kazancınızın keyfini çıkarmak için en iyi olacak.

Evdesiniz Diye Mesai Saatleriniz Olmayacak Değil

Evden çalışırken kendi mesai saatlerinizi dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ama bu hangi saatler arasında çalışacağınızın belli olmadığı anlamına gelmemeli. Aksi takdirde aileniz ne zaman onlarla vakit geçirmek için müsait olduğunuzu bilemez, sizi yanlış zamanda rahatsız edebilir veya rahatsız etmemek için sizden uzaklaşabilir.
Hangi saatlerde çalışacağınızı net olarak belirleyip bunu bir çizelge haline getirmeniz herkes için iyi olacaktır. Elbette bu çizelgeyi ailenize gösterirken her zaman acil bir şey çıkabileceğini ve ufak değişiklikler olabileceğini belirtmeyi unutmayın. Bu da işin cilvelerinden.

Çalışacağınız, Size Ait Bir Yer Bulun

Evinizin her yeri çalışmak için uygun olmayacaktır. Ortak kullanım alanları dikkatinizi dağıtacak bir sürü aile ferdiyle ve başka uyarıcıyla dolu olduğu için verimli çalışmak istiyorsanız kendinize ait, rahatsız edilmeyeceğiniz bir yere ihtiyacınız var.
Mümkünse bir odanızı kendi ofisiniz haline getirmelisiniz. Böyle bir şansınız yoksa mesai saatlerinde rahatsız edilmeyeceğiniz, ayakaltı olmayan bir yer bulmalı ve ailenizin bu alanınıza saygı göstermesini sağlamalısınız.