Köln Asbaşkanı ve Fenerbahçe eski kaptanı Toni Schumacher, bir dönem Galatasaray'ın da transfer gündeminde yer alan Anthony Modeste'nin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Modeste ile 4 ay önce kontrat imzalamalarına rağmen FIFA'dan hala onay alamadıklarını belirten Schumacher, "Doğru, Modeste'nin bizim için oynamasına hala izin vermediler. Bu durum için üzgünüm ama akla yatkın bir çözüm bir türlü bulunamıyor. Anthony'nin yasal durumu çok karmaşık görünüyor. FIFA, Modeste'nin kontrat feshini haklı gördüğü anca oynayabilir. Bu ay sonuna kadar bir karar çıkmazsa, Modeste yaz aylarına kadar futboldan uzak kalacak." açıklamasını yaptı.

Anthony Modeste, maaşını ve primlerini ödemediği gerekçesiyle Tianjin Teda'dan ayrılmıştı. O dönem Galatasaray, FIFA ile sorun yaşamak istemediği için bu transferi gerçekleştirememişti. Köln ise eski oyuncusuyla Kasım 2018'de 2023'e kadar sürecek bir kontrat imzaladı.

"MODESTE İLE RİSKE GİRECEK DURUMUMUZ YOK"

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, o dönem transferle ilgili olarak, "Modeste transferi olmayacak. Bizim öyle bir riske girecek durumumuz yok Galatasaray olarak. Bizde petrol kuyusu yok. Biz o risklere giremeyiz. O transferden vazgeçtik. Onları Fatih hocama sorun isterseniz. Ben burada isim söylemem. Biliyorsunuz söyleniyor, başka kulüplerde talip oluyor. Fiyat artıyor. Onun için isim söylemem söz konusu değil" şeklinde konuştu.



Kaynak:Sporx