Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, transfer çalışmaları hakkında  bilgiler verdi. Bakır, Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı’nın transfer iddialarını da yanıtladı. 

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamalarının bir kısmı şu şekilde;

BÜTÇEMİZİ SARSACAK TRANSFERLER YAPMAYACAĞIZ

Bugün Türk futbolunun içinde bulunduğu durumun yıllardan beri işaretleri vardı ancak bu pek dikkate alınmadı. Birçok kulübümüz hoyratça transfer parası harcamış. Geçen sezon biz göreve başladığımızdan beri başkanımızın da en çok üstünde durduğu konu “haddini bilmek” oldu. Bu sezon tekrardan Süper Lig’e döndük ancak bütçe olarak haddimizi aşan bir transfer içerisine girmeyeceğiz.

YENİ SEZON İÇİN İYİ BİR TAKIM HAZIRLAYACAĞIZ

Süper Lig'de mücadele edeceğiz. Çaykur Rizespor Futbol Takımı’nda forma giyerken insanların beğenisini kazanacak futbolcular bulmak için uğraşıyoruz. Belki insanlar nereden çıktı diyecek. Çok önemli yıldızlar kadromuza katılmayacak ama iyi bir takım hazırlayacağız. Bundan herkes emin olsun. 

RİZESPOR KAÇ TRANSFER YAPACAK ?

Sayısal anlamda gelecek yatırımlar açısından da çalıştığımız oyuncularla beraber 8 ya da 10 oyuncu almak istiyoruz. Direkt olarak forma giyecek 5 ya da 6 oyuncu alacağız. Maç kazandıran oyuncu almak istiyoruz. Parasal anlamda aramızda uçurum olan oyuncularla ilgilenmiyoruz. Bu takımların yıldızlardan oluşması bizleri de mutlu ederdi ancak daha sonra mali anlamda üzülürdük. İyi oyuncuları bulacağız ve takıma kazandıracağız.

PEKTEMEK VE KÖYBAŞI'NI İSTİYORLAR MI ?

Transfer dönemi ticari bir faaliyet. Menajerlerin oyuncularını satmak için algı operasyonu yaptığı kesin. Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı’nın takımımızda olmasını isteriz ancak aldıkları paralar transferimizin önündeki en büyük engel diyebilirim.

TAKIM İÇİNDEKİ DENGELERİ BOZMAK İSTEMİYORUZ 

Rizespor’da takımdaki herkese 1 lira verirken diğerlerine 2 lira vermek dengeyi bozar. Ancak takım oyuncusunu bize kiralamak ister ve maaşını karşılarsa tabii ki hayır demeyiz. Mustafa Pektemek’i Rizespor’a kazandırmak isteriz ancak yıllık ücreti hayli fazla. Transfer etmeyeceğiz demiyorum ancak şu anda bu konuda bir adımımız yok.





Kaynak:Ajansspor