Dağ bisikletinde 2016 sezonunun son yarışı olan ‘Salcano Eliminatör Cup ve Salcano MTB Cup’ Arnavutköy’de düzenlendi.

HC kategorideki 2 gün süren yarışlara 10 ülkeden 147 sporcu katıldı. Elit Kadınlarda olimpiyat ikincisi Polonyalı sporcu Maja Wloszczowska birinci olurken, Yana Belomoina ikinci, Alexandra Engen de üçüncü oldu.

Elit Erkeklerde ise Alman Martin Gluth birinci, Rus Anton Sintsov ikinci, Avusturyalı sporcu Karl Markt ise üçüncülüğü elde etti.
2 gün boyunca 10 kategoride yapılan yarışlar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları törenle verildi.

“HEDEFİMİZ 2020 OLİMPİYATLARI’NA KATILMAK”
Ödül töreni sonra Doğan Haber Ajansı’na konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, gelecek yıl bu parkurda Avrupa Şampiyonası’nın düzenleneceğini söyledi.

Müftüoğlu şunları söyledi;
“Sezonun son yarışını burada bitirdik. Dünyadaki önemli dağ bisikleti yarışlarından birisi. Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Polonyalı sporcu da burada yarıştı ve birinci oldu. Yani bizim için değerli bir organizasyon oldu. Arnavutköy Belediyesi, Kaymakamlık, Salcano, Spor Toto ve Gençlik Spor Bakanlığı ile hep birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. 10 ülkeden 147 sporcunun katılımıyla güzel bir yarış oldu. Bu parkuru ilk defa kullandık. Gelecek yıl burada Avrupa Şampiyonası düzenleyeceğiz. Daha sonra da Dünya şampiyonaları yapmak istiyoruz.”

Müftüoğlu ayrıca, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda dağ bisikletinde mücadele etmek olduğunu dile getirdi.