Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde bugün başlayan Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nın ilk gününde milliler altı branşta finale, bir branşta ise yarı finale yükselme başarısı gösterdi.


3000 metre su engellide Avrupa Gençler Şampiyonluğu bulunan milli atlet Sümeyye Erol, 10:14.09’luk derecesiyle U23’te de Avrupa finaline kaldı. Bu dalda yarışan diğer Türk atletleri Tubay Erdal, Yayla Kılıç ise elendi. 1500 metre erkeklerde Süleyman Bekmezci, ikinci seride 3:44.19’luk bir derece yaptı ve finaldeki atletler arasına adını yazdırmayı bildi.

Sabah seansında 400 metrede yarışan Avrupa gençler üçüncüsü Batuhan Altıntaş, 47.62’lik harika performansıyla yarı finale kalan bir diğer temsilcimiz oldu. Batuhan, yarın akşam seansında finale kalmak için yarışacak.

Yine sabah seansında gülle atma elemesinde boy gösteren temsilcimiz Osman Can Özdeveci de beklendiği gibi finali yakaladı. Bu yıl Avrupa Kupası ve İslami Dayanışma Oyunları’nı kazanan Osman Can, 18.53’lük performansıyla finalistler arasına kaldı.

Yüksek atlama erkeklerde Metin Doğu, 2.15’lik derecesiyle finala kalırken, sırıkla atlamada da Demet Parlak, 4.20’lik final standardını bularak şampiyonluk mücadelesine katılma hakkına sahip oldu. Parlak bu derecesi ile adını Türk spor tarihine yazdırdı.

Cirit atmada ise dünya gençler dördüncüsü Emin Öncel, 72.69 atarak finalde yarışma hakkına sahip oldu.

800 metrede Damla Çelik ve Rüya Kaya, üç adımda ise Cemre Bitgin ise finalin dışında kalarak şampiyonaya veda etti.