Alonso Ferrari'yle altıncı olduğu 2014 yılının ardından McLaren'a geçmesine karşın henüz galibiyet ve podyum alamadı.

Gelecek yıl galibiyet ve şampiyonluk hedefleyen Fernando Alonso, McLaren'a olan güvenini yineliyor.

"Takım çok güçlü. Teknik insanlar, personeller ve tasarım grubu oldukça iyi çalışıyor ve takım olarak iyi bir dengeye sahibiz."

"Muhtemelen kariyerimde gördüğüm en iyi takım. Henüz rekabetçi değiliz çünkü sorunların çoğunu geçen yıl çözemedik ve proje rekabetçi olmak için yeterince hazır değildi."

"Dayanıklılığı arttırdığımızdan emin olmalıyız. Sonrasında gücü ve sürüşü arttırmalıyız. Aerodinamik felsefeyi ve çoğu şeyi değiştirerek yeni bir yol bulmalıyız."

"Ama takım ve yapısı açısından kesinlikle çalıştığım en iyi grup. Birlikte iyi bir iş yapıyoruz."

Honda'nın Mercedes'i yakalayıp yakalayamacağı sorusuna Alonso "Önümüzdeki yıl kurallar değişiyor ve bir şey söylemek zor. Eğer mevcut kurallar kalırsa cevabım hayır. Çünkü Honda seviyesini arttırsa bile Mercedes de gelişecek. Özellikle aerodinami ve diğer pek çok açıdan çok ilerde."

"Her şeye sıfırdan başlamak McLaren ve diğerleri için bir fırsat olacak. Rekabetçi bir motor ve şasimiz varsa bu bize fırsat sağlayacak. Ancak bunun için doğru yaklaşımı sergilemeliyiz."

Alonso 2016'yı geçiş yılı olarka görüyor.

"Bu (2016'daki durum) çok fazla umrumda değil. Daha çok önümüzdeki yıl yapacağımız büyük gelişime ve dünya şampiyonluğuna odaklandık."

"Gelecek yılın aracı üzerinde çalışıyoruz. Yeni parçalar deniyoruz ve ne yönde gittiğimizi anlamaya çalışıyoruz."

"Güç ünitesi önemli bir faktör olacak. Rakiplerimizle karşılaştırdığımızda iyi bir güç ünitesine sahip olmalıyız. Önceliğimiz tamamen 2017."