Tyson Fury ile Wladimir Klitschko arasında 29 Ekim'de yapılması planlanan rövanş maçının iptal olmasının ardından, boks dünyası bir başka dev karşılaşmanın ihtimalini konuşmaya başladı.

IBF Ağır Sıklet Dünya Şampiyonluğu kemerini elinde bulunduran Anthony Joshua'nın menajeri Eddie Hearn, eski dünya şampiyonu Klitschko ile bir maç ayarlamak için Ukraynalı boksörün menajeri Bernd Boente ile görüştüklerini açıkladı.

Fury'nin yaşadığı sağlık sorunlarının boks camiasında büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirten Hearn, "Her şeye rağmen şov devam etmeli. Klitschko'nun menajeri Boente ile temas halindeyiz. Eğer görüşmeler bu seyirde devam ederse kasım ayına bu maçı ayarlayabiliriz. Şu an için 26 Kasım makul bir tarih olarak gözüküyor." diye konuştu.

Joshua ile de bu konuyu sürekli görüştüğünü söyleyen Hearn, "Geçtiğimiz gün Anthony ile spor salonundaydım. Bu karşılaşmayı o da çok istiyor. Belki işlerin aceleye getirilmesi, Joshua için endişeleri beraberinde getirebilir. Ancak onun maç tarihine kadar tam anlamıyla hazır olacağına emin olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Tyson Fury'nin en kısa sürede ringlere dönmesini beklediklerini kaydeden 37 yaşındaki organizatör, "Onun dövüşmemesi, elinde bulundurduğu şampiyonluk kemerlerini hedefleyen boksörleri de zor durumda bırakıyor. Bu da yöneticileri karar almaları yönünde baskı altına alan bir unsur. Fury'nin elinde bulundurduğu kemerlerin aktif konumda bulunması lazım." şeklinde görüş belirtti.

28 Kasım 2015'te Wladimir Klitschko'yu mağlup eden Tyson Fury, şu anda WBA, WBO ve IBO ağır siklet dünya şampiyonluğu kemerlerinin sahibi konumunda.