Türkiye, 4. İslami Dayanışma Oyunları'nın ilk gününde 10 altın kazandı.

Azerbaycan'ın ev sahipliği yaptığı, başkent Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nın ilk gününde Türkiye, parmak ısırtan bir performans gösterdi. İşte ilk günün görünümü:

ATICILIK: Erkekler 10 metre havalı tüfekte 249.8'lik derecesiyle Ömer Akgün, oyunlarda ilk altın madalyayı getirdi. Kadınlar trapta Nihan Gürer, ikinci altını alırken, erkekler 25 metre merkez ateşlemeli tabancada Yusuf Dikeç gümüş madalya aldı.

HALTER: Kadınlar 53 kiloda Bediha Tunadağı toplamda 182 kiloyla altın, 48 kiloda Şaziye Erdoğan toplamda 166 kiloyla gümüş, Gamze Karakol ise 164 kiloyla bronz kazandı.

CİMNASTİK: Ritmik Cimnastik Kadın Milli Takımı, bronz madalyanın sahibi oldu.

JUDO: Kadınlar 52 kiloda İrem Korkmaz ve 63 kiloda Büşra Katipoğlu altın madalya kazandı. 57 kiloda Nazlıcan Özerler bronz, erkekler 60 kiloda Bekir Özlü gümüş, 66 kiloda ise Sinan Sandal bronz aldı.

YÜZME: Erkekler 50 metre kurbağalamada Demir Atasoy altın, Emre Sakçı gümüş kazandı. Erkekler 200 metre sırtüstünde Ege Başer altın, 400 metre serbestte Kaan Özcan, bronz kazandı. Erkekler 4x100 metre serbest stil bayrakta da altın madalya Milli Takım'ın oldu. Kadınlar 50 metre kurbağalamada Gülşen Beste Samancı altın, Viktoria Zeynep Güneş gümüş madalya elde etti. Kadınlar 200 metre bireysel karışıkta ise Viktoria Zeynep Güneş altın, Gizem Bozkurt da bronz madalya aldı.

KARATE: Erkekler kumite 60 kiloda Aykut Kaya, Özbek Saymatov'a son saniyede yenilerek gümüş madalyada kaldı. Kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik de gümüş madalya aldı. Erkekler 67 kiloda Ömer Kemaloğlu, 75 kiloda Erman Eltemur ve kadınlar 61 kiloda Merve Çoban bronz kazandı.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dördüncü İslami Dayanışma Oyunları'nda mücadele eden milli karatecilerin karşılaşmalarını izledi. Bakan Kılıç'a Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral da eşlik etti.

HENTBOLCULAR FİNALDE

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda erkekler ve kadınlarda mücadele eden A Milli Hentbol takımları, finale yükseldi. A Milli Erkek Hentbol Takımı, yarı finalde Cezayir karşısında, ilk yarıyı 14-9 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili oynayan ay-yıldızlılar, maçtan 26-22 galibiyetle ayrıldı. A Milli Kadın Hentbol Takımı ise yarı finalde Kamerun'u 34-18 yendi. Erkekler bugün Suudi Arabistan ile karşılaşırken, kadınlar da ev sahibi Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek.