Rio 2016 olimpiyatlarının ardından emekliliğini açıklayan ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps, bu kez bir beyaz köpekbalığına meydan okudu
.
Olimpiyat oyunlarında 23'ü altın olmak üzere toplam 28 madalya kazanarak adını tarihe yazdıran Michael Phelps, bu kez dişli bir rakiple karşı karşıya geldi.

Rio 2016'nın ardından kariyerine nokta koyan efsane yüzücü, Discovery Channel'ın özel etkinliği kapsamında bir köpek balığıyla açık denizde yarıştı.

Köpekbalığı ile daha “eşit” şartlarda yarışabilmesi için özel ekipmanlar ile donatılan Phelps, asıl yarışta önce ısınma amacıyla iki farklı köpekbalığı ile 50 metrelik denemeler gerçekleştirdi. Resif köpekbalığını geçmeyi başaran Phelps, diğer yarışta ikinci sırada yer aldı.

Denemelerin ardından 100 metrelik parkurda gerçekleştirilen asıl yarışta ilk olarak büyük beyaz köpek balığının derecesi ölçüldü. Ardından özel bir teknikle köpek balığının görüntüsü ekrana yansıtıldı ve efsane yüzücü suya girdi.

Phelps parkuru 38.1 saniyede tamamlasa da bu sonuç, Birleşik Amerikalı yüzücünün “great white” isimli rakibinden 2 saniye geride kalmasına engel olamadı.