Singapur Grand Prix'sinde bitiş çizgisini en önde geçerek şampiyonluk yarışında Lewis Hamilton'ı da geçen Alman sürücü Nico Rosberg, Formula 1 severleri heyecanlandıran bir yarış çıkarmıştı. Geçen sene Hamilton'ın yarışı tamamlayamadığı, Rosberg'in de dördüncü sırada yer aldığı 2015 Singapur GP'den sonra gelen bu zafere Mercedes icra kurulu başkanı Toto Wolff da sessiz kalamadı.

"Nico'yu 2013'ten beri tanıyorum ve Rosberg'i daha önce bu kadar hızlı görmemiştim." diyen Wolff, yarışı üçüncü sırada tamamlayan Hamilton'ın da yüksek sürate sahip olduğunu ama Rosberg'in farklı bir yarış çıkardığının altını çizdi.

2014'ten itibaren Hamilton ile kıyasıya bir yarışa giren Rosberg, ilk yıl rekabeti son yarışa kadar taşımış ve son yarış olan Abu Dhabi'de havlu atmıştı. Geçen sene ise biraz daha geride kalan Rosberg, sezonun bitimine üç yarış kala zirveyi yine Hamilton'a kaptırmıştı. Fakat bu sezon durum biraz farklı. Son Singapur zaferi ile puanını 273'e çıkaran Rosberg, 265 puanla ikinci sırada yer alan Hamilton'ın önünde zirvede.