Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın  madalya kazanan 19 yaşındaki milli sporcu Zeliha Ağrıs, ailesinin kaygılarına  rağmen çok sevdiği bu sporda adını dünyanın zirvesine yazdırmayı başardı. Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenen 23. Dünya Tekvando  Şampiyonası'nda kadınlar 53 kiloda altın madalyanın sahibi olan Zeliha Ağrıs,  şampiyonluk yolunda yaşadıklarını anlattı.
 
Spor yapmayı çok sevdiğini dile getiren Zeliha Ağrıs, 10 yaşında  başladığı voleybol ve basketbolun ilgisini çekmediğini söyledi. Babasının lokantasına gelen tekvandocuları görünce bu spora ilgi  duymaya başladığını aktaran Zeliha, şunları kaydetti: "Tekvandoya başlamak istediğimi aileme söyledim. Anne ve babam ilk  zamanlar bir yerim kırılır diye tekvandoya gitmeme karşı çıktı. Tekvandoda çok  hevesli olduğumu görünce bana kıyamayarak, 'Tamam hevesini al da sonra bırakırsın.' dediler ama bendeki heves hiçbir zaman bitmedi. Yaşıtlarım sokakta  ip atlarken, top oynarken ben tekvando antrenmanına gidiyordum.

Bu sporu çok  sevdim ve devam ettim. Tekvando dünyadaki en  tehlikeli sporlar içerisinde 28.  sırada. Ailem de bunu fark etti. Anne ve babam dünya şampiyonu olunca çok  sevindiler. Şimdiye kadar nasıl yanımda oldularsa bundan sonra da yanımda  olacaklarını söylediler."
 
Zeliha Ağrıs, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği  birinciliğin ardından antrenörü Ali Şahin'in "Sende parlak bir ışık var." diyerek  elinden tuttuğunu dile getirerek, "Büyükler kategorisinde ilk defa 2016 yılında  katıldığım Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 3. oldum. 2017'de ise Dünya Şampiyonu  oldum. Bu başarımda hep yanımda olan Ali Şahin hocamın emeği var. Ona çok  teşekkür ediyorum." diye konuştu.