Turkish Airlines EuroLeague’in beşinci turunda Fenerbahçe, evinde Rus temsilcisi Unics Kazan’ı ağırladı. Kazan, sarı lacivertliler karşısında maçtan 73-81 galip ayrılarak rakibine bu sezonki ilk mağlubiyetini tattırdı ve bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Unics Kazan karşılaşmaya Parakouski’nin pota altından bulduğu basketlerle başlarken, Fenerbahçe ise Bobby Dixon’ın art arda iki üçlüğüyle ilk iki buçuk dakikayı 2 sayı önde geçti (6-4). Her iki pota altında da ribauntlarda üstünlük kuran Rus ekibi, Keith Langford’ın art arda 7 sayısının ardından ilk molaya da 2 sayı önde girdi (11-13). Hücumda kolay atışları değerlendiremeyen Fenerbahçe, savunmada da Unics’in kolay sayılar bulmasına engel olamadı ve ilk 10 dakika, Keith Langford’un son saniye üçlüğüyle 5 sayılık Unics üstünlüğüyle geçildi (15-20).

İki takım da ikinci çeyreğe kolay basketler bularak başladı ve Fenerbahçe, Kostas Sloukas’ın dümene geçmesi, Bobby Dixon’ın da üçlükleriyle 13-5’lik bir seri yakalayarak öne geçmeyi başardı (28-25). Fenerbahçe, Bobby Dixon’ın yanında Jan Vesely’nin de sayı katkısı vermesiyle Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline almaya çalışsa da Unics, Parakhouski’nin hücum ribauntlarında oldukça etkili olmasıyla oyunda kaldı ve öne geçmeyi de başardı (37-41). Devrenin sonuna kadar da etkili savunma yapmayı sürdüren Rus ekibi, ilk yarıyı 4 sayı önde tamamladı (39-43).

Fenerbahçe ikinci yarıya daha istekli başlasa da hücumda bir türlü istediği ritmi yakalayamadı ve Unics Kazan farkı 7 sayıya kadar çıkarttı (47-54). Bu andan itibaren savunmasını oldukça sertleştiren Fenerbahçe, rakibine kolay sayı imkanı tanımadı ve potayı da bol bol zorlayarak 8-2’lik bir seriyle maça ortak oldu (53-54). Sarı lacivertli ekip, çeyreğin son anlarında Bobby Dixon’ın üçlüğüyle öne geçse de son hücumda Latavious Williams’ın basketine engel olamadı ve son çeyreğe Rus ekibinin 1 sayılık üstünlüğüyle girildi (62-63).

Fenerbahçe son çeyreğe peş peşe dört top kaybıyla başladı ve hücumda sayı üretemedi. Ancak sarı lacivertliler savunmada rakibine tam 3 dakika boyunca sayı şansı tanımadı ve Bobby Dixon’la Gigi Datome’nin sayılarıyla öne geçti (66-63). Savunmadaki aktif performansını sürdüren ve rakibine 2 dakika daha sayı şansı tanımayan Fenerbahçe, hücumda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve farkı açma şansından yararlanamadı (68-65). Fenerbahçe, Bobby Dixon’ın üçlüğüyle farkı 6 ya çıkartsa da Unics, Parakhouski ve Kaimakoglou’nun sayılarıyla bitime 2 dakika kala skoru tekrar eşitledi (71-71). Unics, Keith Langford’ın turnikesiyle de bitime 1.20 dakika kala öne geçti (71-73). Fenerbahçe, Datome’yle hücumdan boş dönerken Keith Langford bir kez daha sahneye çıktı ve Kostas Sloukas’ın üzerinden yolladığı üçlükle 46.9 saniye kala farkı 5’e çıkarttı. Sloukas’ın turnikesiyle 41 saniye kala fark üçe indi (73-76). Kazan’ın hücumunda Kaimakoglou hücum faul yapınca top tekrar sarı lacivertlilere geçti. Ancak Kostas Sloukas turnikeyi kaçırınca 23.3 saniye kala Parakhouski’ye faul yapıldı, o da çizgiden 2’de 1 atarak farkı 4’e çıkarttı (73-77). Antic de üçlüğü kaçırdı ve faul çizgisinden hata yapmayan Unics, karşılaşmadan 73-81 galibiyetle ayrılarak büyük bir sürprize imza attı.

Fenerbahçe’de Bobby Dixon 24 sayı, 5 asist, Jan Vesely, 17 sayı (7/8 saha içi isabeti) ve Gigi Datome 12 sayı ve 7 ribauntla mücadele etti. Unics Kazan’da ise Ark Parakhouski 20 sayı ve 12 ribauntla double double yaparken, Keith Langford da 28 sayı ve 11 ribaunt üretti. Quino Colom da 9 sayı, 5 ribaunt ve 11 asistle oynadı.