Son çeyrekteki 21-7'lik skor galibiyetin mimarı olurken takım savunması da Fenerbahçe'de zaman zaman geri dönmüş gözüktü. Fenerbahçe taraftarı Milano'da bir saniye susmazken genelde rakip taraftarları bastırarak müthiş destek sağladı.

İlk 15 saniyede gelen iki basketin ardından üç dakika boyunca iki taraf da sürekli boş atışları kaçırdı. Fenerbahçe ilk isabetinin de sahibi Kalinic ile üretime devam ederken Gentile üst üste tercih hataları yaptı. İlk 9 sayının 6'sını üreten Kalinic'e destek Sloukas'tan geldi. Üst üste 8 sayı üreten Yunan guard Fenerbahçe'yi önde tuttu.

Çeyreğin sonunda da Vesely'nin iki isabetiyle Fenerbahçe ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı.Vesely'ye çalınan iki kolay hücum faul ilk çeyrekte en çok dikkat çeken şeylerden birisiydi.

İkinci çeyreğin başında Datome'nin üçlüğüyle fark ilk kez 7 sayıya kadar yükseldi. İlk 5 dakika karşılıklı sayılarla geçerken fark yine 7 idi. Kalinic'in üst üste isabetleriyle üretimini sürdüren Fenerbahçe devre sonunda biraz sıkıntı yaşasa da ilk devreyi 44-36 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte bambaşka bir Milano vardı. İlk iki çeyrekte bir türlü tempo yakalayamayan İtalyan temsilcisi bu sefer bir üst vitese çıkmayı başardı. Sanders'ın oyunun iki tarafındaki muazzam oyunuyla bir anda seri yakalayan Milano 4. dakikada skoru 48-49'a kadar getirdi. Bu bölümde Sloukas sorumluluk alsa da Fenerbahçe bir türlü istediği ritmi yakalayamadı. Milano ise ilk yarının aksine çok konsantre gözükünce son çeyreğe 63-58 Milano üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte gerçek Fenerbahçe'den kesitler izledik. Rakibini sert savunmasıyla boğan Fenerbahçe'de hücum sorumluluğunu ise Kostas Sloukas üstlendi. Çeyreğe 11-2'lik seriyle girilirken bu seri tam 6.5 dakika sürdü. Milano Sanders ile sayı üretse de Fenerbahçe üretmeye devam etti. Hickman'ın şans üçlüğüyle ümitlenen Milano bir türlü dış atış bulamayınca kontrol Fenerbahçe'de devam etti. Son çeyrekte rakibine sadece 7 sayı imkanı veren Fenerbahçe karşılaşmadan da 79-70 galip ayrıldı.

kaynak: basketfaul.com