2017 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek Final Four hakkında Hidayet Türkoğlu: “Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan başta Türk Hava Yolları Başkanı İlker Aycı ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bize inanıp, bu organizasyona ev sahipliği yapabileceğimizi düşündüğü için Jordi Bertomeu’ya da teşekkür etmek gerekir. Dört takımımız da bu sene güzel kadrolar kurdular. İnşallah sağlıklı, sakatlıksız bir sezon geçirirler ve bütün sezon boyunca bizi en iyi şekilde temsil ederler. Düşüncemiz tabii ki 4 takımımızın da Final Four oynaması. Bu bizim basketbol olarak zirve yaptığımızı gösterir. Ev sahipliği yaptığımız ülkeden 4 takımın da Final Four yapması inanılmaz olurdu. Gönlümüzden geçen bir Türk takımının kupayı burada bırakması ve Türk basketbolunun ne kadar geliştiğini göstermesi. Geçen sene Fenerbahçe bunu çok iyi yaptı. Eurocup’ta Galatasaray şampiyon oldu. Her geçen gün Türkiye’nin ne kadar ileriye gittiğini tüm dünya görmüş olur.” dedi.

Yaz döneminde Türkiye’de yaşananların ardından Final Four’un başka şehire alınacağı söylentileri üzerine ise Türkoğlu:

“Böyle dedikoduların çıkması çok doğal. İnsanın kendi ülkesinden böyle söylentilerin çıkması insanı ise insanı üzüyor. Biz kendimizi tüm dünyaya göstermeye çalışıyoruz. Her ne kadar kötü bir süreçle de karşılaşsak biz ülke olarak bu tip organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptık. Bunu da başarıyla yapacağımıza inanıyorum. Kendimizi çok şanslı hissediyorum. Sporu çok seven bir Cumhurbaşkanımız var. Bizi her zaman destekleyen birisi oldu. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Öyle bir Cumhurbaşkanınız olduğu zaman sizin için çok daha kolaylaşıyor. Sizin işiniz sadece organizasyonu en iyi şekilde yapmanız kalıyor. Bizim de bunu en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyorum. Türk halkı ev sahipliği ile her zaman ön planda olmuştur.

2017 Türk halkı için çok önemli bir yıl diyebilirim. Basketbolseverleri güzel bir yaz dönemi beklediğni söyleyebiliriz. Bu süreçte basketbolseverlerden takımlarımızı yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Seyircinin desteği de dünyaya vereceğimiz mesajlardan biridir.”


Eurohoops