Euroleague'de zorlu bir mücadele veren Galatasaray Odeabank'a kötü haber... Avrupa Ligi’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2015-2016 sezonu ULEB Avrupa Kupası şampiyonu olmasının ardından THY Avrupa Ligi'ne dahil edilen Galatasaray Odeabank’ın mali tablolarının incelenmesi sonucu, kulübün vadesi geçmiş ödemeleri bulunduğu saptandı. Sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki dosya, finans paneline sevk edildi.

Finans panelinin, konuya ilişkin kararını 30 gün içinde duyuracağı ve disiplin kuralları gereği GalatasarayOdeabank’ın, THY Avrupa Ligi’nde oynatmak için kadrosuna yeni oyuncu katmasının, bir ay boyunca yasaklandığı belirtildi. Galatasaray Futbol Takımı da UEFA’nın finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmişti.

Bu gelişme sonrası Russ Smith'i elden çıkarıp, yeni bir oyun kurucu ile kadrosunu takvite etmeyi amaçlayan Sarı-Kırmızılı ekibin planları alt üst oldu.

Galatasaray Euroleague'deki 7. maçında bu akşam Zalgiris Kaunas deplasmanında ter dökecek. Ergin Ataman ve ekibinin geride kalan 6 karşılaşmada  5 yenilgi 1 galibiyeti var. 

Kaynak : Fanatik