Süper Lig'in yeni ekibi Evku Yeni MalatyasporErtuğrul Sağlam'dan boşalan Teknik Direktörlük görevi için çalışmalara ara vermeden başladı.

Yeni Malatyaspor'un ilk hedefi ise Galatasaray'la şampiyonluk yaşayan Hamza Hamzaoğlu. Son olarak Osmanlıspor'u çalıştıran ancak istediği başarıyı yakalayaman deneyimli teknik adam, sezon sonu Ankara ekibinden ayrılmıştı.

Malatyaspor'un Hamza Hamzaoğlu ile anlaşamaması durumunda ise diğer adayların TFF 1. Lig'de şampiyonluk yaşadıkları İrfan Buz ve İbrahim Üzülmez olduğu öğrenildi.

HAMZA HAMZAOĞLU'NUN ÖNEMLİ BAŞARILARI

2009-10 sezonunda Eyüpspor ile anlaşır. Kendince başarılı bir performans sergileyen Hamzaoğlu, Daha sonra Akhisar Belediyespor’a 2010-2011 sezonun ortasında gitti ve küme düşme potasında olan takımı ligde tuttu. Bir sezon sonra ise müthiş bir performans ile takımı şampiyon yaptı ve Akhisar Belediyespor’u ilk kez Süper Lig'e çıkardı. Gösterdiği başarılar göz dolduran ve dikkatleri üzerine çeken Hamza Hamzaoğlu, aynı zamanda A Milli Takım’da Fatih Terim’in yardımcılığını yürüttü. 

GALATASARAY KARİYERİ

2014 yılının Aralık ayında Cesare Prandelli'nin gönderilmesinin ardından göreve getirilen 47 yaşındaki teknik adam, sarı-kırmızılı takımı ligde sezon sonunda şampiyonluğa taşırken, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da da takımını zafere ulaştırmıştı. 

 (OPTA)