Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç'un 'Büyük Bodrum Buluşması'nda yaptığı açıklamalar şu şekilde;

SİZE ANLATACAĞIM ÇOK ŞEY VAR

"Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon" diye bağırıyorsunuz ama önce bir başkan olalım, hak edelim. Bunun orijinal tezahüratı Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon. Biz hak edelim ondan sonra. Beni şımartıyorsunuz, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bodrum bizim için son önemliydi. Tam benim istediğim ortam. Aileler, yaz havası, coşku. Fenerbahçe ailesinin güzel insanları. Size anlatacağım çok şey var."

BASKETBOL TAKIMINA ÖVGÜ

''Bu yolun da ne kadar dikenli olduğunu sizlerin huzurunda anlatmaya çalışacağım. Bize tarifi olmayan bir yoldaşlık yaptınız. Adım adım hayallerimize yürüyoruz. Dolayısıyla siz de her şeyi şeffaflıkla bilmelisiniz. Öncelikle erkek basketbol takımımızı kutluyorum. 3 yıl üst üste final, sürdürülebilir başarı. Kazanamadıkları zaman helal olsun ellerinden geleni yaptılar diyoruz. İnşallah eşsiz hocamızın eşliğinde bu başarıları tekrarlarız."

BİZLER BUNA ALIŞIK DEĞİLİZ

"Biz daha önce hiçbir rakibimizin iki şampiyonluk gerisinde olmadık. Bugün geldiğimiz noktada iki şampiyonluk gerisindeyiz. Bizler buna alışık değiliz. Hızla bu şampiyonluk sayılarını eşitleyip rakiplerimizin önüne geçmek zorundayız. Özlediğimiz Fenerbahçe diye yola çıktık. Bizler 6 aydır, neler yapılabilir diye sizlerle konuştuk her sesi dinlemeye çalıştık. Ortak hasretlerimizden biri de şampiyonluk sayılarında önde olmak. Başka neleri özledik? Avrupa'da olmayı özledik. Taraftar sayılarında rakiplerini geçmeyi özledik. Stadı her şartta doldurulmasını özledik. Dostu düşmanından daha fazla halkın takımı Fenerbahçe'yi çok özledik."

PROJELERİMİZ KÜÇÜMSENDİ

"Bir sene evvel açıklasak da ilk 6 ay kamuoyunda hiçbir şey yapmadık. Konferanslar, çalıştaylar, futbol ile ilgili insan kaynakları... Gördük ki neler var? Arayı kapatmak bir kenara mevcut arayı nasıl koruyacağımızı düşündük. Projelerimiz küçümsendi, sonra da kendi projeleri gibi yansıtıldı. Kim yaparsa yapsın yeter ki Fenerbahçe için yapsın, dedik. Fenerbahçe'yi böldüğümüz söylendi. Bugün size içimi dökmeye ihtiyacım var, pek fazla projelerden bahsetmeyeceğim."

YILDIRIM'A ÇAĞRI

"Bizim projelerim seçim kazanmak için söylenmiş projeler değil. Biz spor kulübüyüz. Ekonomik ve maliyetli, futbolda yapılandırma yapmak istiyoruz. Mevcut başkanın vaatlerini derledik, ileriki günlerde göstereceğiz. Taraftar olmadan kimse kongre üyesi olmuyor, kongre üyelerininde de sorumluluğu var. Mali bağımsızlığımız tehlikede. İnanılmaz borç stoğu taşıyoruz, çok ciddi borcumuz var. Buna mukabil başkanımız, 'Sıkıntı yok' diyor. Belki de biz yanlış biliyoruz. O yüzden çıkalım televizyona diyoruz."

KARŞILIK BEKLEMEDEN BİR SERMAYE KOYMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

"Bizim birinci önceliğimiz mali konular. Hiçbir zaman yapılmamış, karşılık beklemeden bir sermaye koymayı düşünüyoruz. Bununla beraber nefes aldıracak yeni sponsor çalışmalarımız var. Fenerbahçe hiçbir zaman bir sermaye grubunun altında bulunmayacaktır. Gelirlerimizi artırmak için taraftarlardan beklentimiz var. Hepimiz çorbada tuzu olarak camiamızı hak ettiği yere getireceğiz. Gider tarafında yapabileceğimiz en büyük düzenleme, borç yükünün maliyeti. En kısa zamanda 3'te 1 oranında azaltmalyıız. Zaten Türk futbolu sıkıntılı bir dönemde."

BİZİM HAYALİMİZ

"Futbol aşkımızı bir nebze kaybettik. Basketbol aşkını bulduk. Ancak futbolda başarı gelmeyince amatör şubelerdeki başarılar bir nebze olsun gölgeleniyor. Bizim hayalimiz mevcut futbol anlayışını değiştirmek. Bizi en çok etkileyen unsur büyük veya küçük, başarılı bütün kulüplerin bir lisanı var. Biz de diyoruz ki, artık Fenerbahçe artık rasyonel davranmalı, günü kurtarma politikasından ayrılmalı."

TRANSFER İŞLEYİŞİ NASIL OLACAK

"Scouting en önemli konulardan biri. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok. 12 kişilik bir ekip oluşturuyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyım. Son kontratını yapmış, piyasa değerinin çok üstünde anlaşma yapan anlayışından kurtulmamız lazım. Bu şekilde bu işi götüremeyiz. Dünya Kupası var bu bizim dezavantajımız. İngiltere'de çalışan bir teknoloji şirketi ile anlaştık. Oyuncu performansları, teknik ekibin performansı ile ilgili verileri araştırdılar. Bunlar hakkında önceliklerimizi belirledik. Buna göre de 100 küsür futbolcudan bir havuz belirledik. Bu bir yaklaşım. Bugün öyle yarın böyle yok. Kişisel değerlerden dolayı kendi değerlerimizi yok etme yok."

PİLOT TAKIM GELİYOR

"Özkaynağımızdan sporcu yetiştirmek zorundayız. 74 milyon nüfustan çıkan futbolcu sayısına bakın, Almanya'da 3 milyon nüfustan çıkan futbolcu sayısına bakın. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyorlar. Şiltesine kadar aynı olacak. Akademiyi önemsiyoruz. Ama bu sistem 4-5-6 sene sonra meyve veriyor. Bizim neyimiz eksik. Altınordu yapıyor, biz neden yapamıyoruz? Fenerbahçe'nin neyi eksik? Vizyonu eksik. Her zaman şampiyon olamazsın ama her zaman saygın olabilirsiniz. Kavram olarak değiştirmek istediğimiz, U21 Ligi yetersiz. Amacımız önce Türkiye'de sonra da Almanya'da bir pilot kulüp ile anlaşmak."

"Olimpik şubeler. Rakiplerimize göre daha iyi durumdayız. Olimpiyatlara en çok sporcu veren kulübüz. Başkanımızın vizyonu güzeldi. Olimpiyatlara en çok sporcu veren kulüp olmanın yanında en çok madalya kazanan spor kulübü olmalıyız.

Son yıllarda aidiyet ilişkisi zedelendi. 3 Temmuz döneminde nasıl dimdik ayaktaydık, hatırlayın o günleri. Neden 2 senedir az seyirci ile çok puan kaybediyoruz. Olumsuz eleştirilerden ders alan bir Fenerbahçe yaratmak istiyoruz. Her türlü eleştiriyi kötü anlamda alırsak, her eleştiriyi ötekileştirirsek kısır bir camia olarak kalırız. Biz monolog değil diyalog diyoruz. Bizim projelerimizden biri de teknolojinin sunduğu imkanları kurararak dijital bir diyalog kurmak. Fenerbahçe'de katılımcı demokrasi anlayışını en üst seviyelere getirebiliriz. Her sene 3. formayı taraftarlar oylasa daha çok keyif almaz mısınız?"

"Fenerbahçe tribünleri bir okuldur, kültürdür. Tanımadığınız insanlarla omuz omuza verip beraber olma yeridir. Kale arkası tribünlerinden bir tanesini, orta vadede basketbol salonumuzda iki tribünü öğrenciler için açmak. Sponsor yarısını karşılayacak yarısını da arkadaşlarımız karşılayacak. Biz örnek kulüp olacağız. Bugün Türkiye'yi ayrıştıran çok konu var. Futbol bu konulardan biri olmamalı. En büyük hayalimiz küfürsüz stat. Bunu biz hayal edeceğiz, siz yapacaksınız. Biz örnek olacağız, bu fitili biz ateşleyeceğiz. Saygı istiyorsak önce saygı duymalıyız. Bunu ancak siz inanırsanız başarabilirsiniz."

"Size içimi dökmeye ihtiyacım var, umarım bana tahammül edersiniz. Ocak ayında biz yola çıktığımız zaman, 'Kazanmak için her şeyin mübah olmadığı, çok sesli, demokrasi değerlerinin üstte tutulduğu, sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe'nin kazanacağı bir kongre' dedik. Tango için iki kişi gerekli, dedim. Yaşadıklarımızın bazılarını bilseniz, 'Sen deli misin, böyle şeylerle uğraşıyorsun' dersiniz. Bizi karalamaya çalıştılar. İnsanlar bu kampanyayı geliştirmek için tişört yaptılar, bunu bile karaladılar. Bizim yaşadığımızı başka hiçbir aday yaşamayacak. Bunu mümkün olduğunca tüzük altında garantiye alacağız. Bize Faruk Ilgaz kapalı."

"Bize hiçbir Fenerbahçe medya araçlarında göremezsiniz. Fenerbahçeli olmayan insanların çıkıp bizim adaylığımızı sorguladığımızı görürsünüz. (Aziz Yıldırım'a diktatör denince) Hakaret etmeyin... Fenerbahçe personelleri seçime alet edilmemeli. Ben gelirsem işten atılırlarmış. Galatasaray'da seçim yapıyor. 4 adaya da kulübün bütün üye bilgileri verildi. Taahhütname alıyorlar. Galatasaray'ı tebrik ederim, demokrasinin değerlerini yüksek tuttukları için."

"3 Temmuz hepimizin kırmızı çizgisidir. Allah hiçbir rakibimize böyle bir şey göstermesin. Her Fenerbahçe başkanı ve yöneticisi bu sürece sahip çıkmalı, çıkacaktır da. Başkanımızın kılına bir zarar gelse, başta ben olmak üzere hepimiz aynı refleksi göstereceğiz. Burada bazı çelişkiler var. Önce 30 Mayıs 2015 yılında, 'Mahkeme kararını bekliyorum' dedi. 24 Ekim'de 'Yargıtay bitene kadar' dedi. Son dönemde 'Tazmin edene kadar' dedi. Fenerbahçe'nin yaşadığı her sorunu 3 Temmuz'a bağlayamayız."
"Ben isterdim ki, bu bir seçim kampanyası olsun. İki aday da hayallerini anlatsın isterdim. Ama bu iş bir karalama kampanyasına döndü. Artık bıçak kemiğe dayandı. Biz eleştiriyoruz ama saygıda ve sevgide kesinlikle kusur etmiyoruz."

"Kulübümüze kim ne kadar koymuş, görelim. Açalım defterleri. 2015'te yönetime girmedi konusu da çok üzücü bir konu. 2014'te başkanımızla aramız açıldı. "Adalete Fener Yak", kampanyamızda başkanımız ile aramız açıldı, o bize kızdı. Bir sene hiç görüşmedik ve 2015'te yönetime davet edildim. Ailevi nedenlerin yanı sıra bazı nedenlerden ötürü kabul etmedim. Benim gücüme giden nedir biliyor musun, yaşanan olayları onların farklı anlatması. Benim siyasete gireceğim intibasını yaratmaya çalışıyorlar. Ben Amerika'nın adamı olarak başkan adayı olarak seçimlere girecekmişim. Seçim erkene alınınca rahatladım ama şimdi de 2024'te diyorlar."

ZELJKO OBRADOVİC SÖZLERİ

"Üniversite yardım etmiyor', diyorlar. Türkiye'nin en çalkantılı döneminde 3 yıllık 5 yıllık kombineler aldık. Üniversiteler size yardım etmiyorsa neyi yanlış yaptığınıza bakın. Basketbol salonumuzu banka borçları karşılığında ben ipotek etmedim. Benim için, 'İhanet etti' dediler. Ben Obradovic ile çalışmayacakmışım. Bunun nasıl bir kıymeti harbiyesi olabilir."