Advocaat Roman ile Mehmet Topal'a ön libero mevkiinde görev verecek. Önlerinde ise Josef'i oyun kurucu gibi oynatacak. Advocaat'ın bu kararı almasında en önemli nedenin ise milli arada takımı teslim ettiği iki yardımcısı Cor Pot ve Mario Been'in Alper Potuk ile verdikleri olumsuz raporun neden olduğu bildirildi.

Lens'in yerine kim oynayacak?
Ozan Tufan'la beraber Jeremain Lens'in de hem Alanyaspor hem de Manchester United maçlarında forma giyemeyecek olması teknik direktör Dick Advocaat'ın yardımcıları Mario Been ve Cor Pot'u harekete geçirdi. İkili milli arada değişik denemeler yaptı. Aatıf denendi. Fakat Avrupa kadrosunda olmayan Faslı oyuncu ile riske girilmeme kararı alındı.

Stoch, Alper ve Sow üzerinde duruldu. Özellikle Sow'un milli takımda gösterdiği performans kendisi için olumlu referans oldu. Fakat özellikle Pot, yüzde yüze yakın seviyeye geldiğini iddia ettiği van Persie'nin hem Alanyaspor hem de Manchester United maçlarında 90 dakika oynayabileceği raporunu verdi.

van Persie'ye Alanya ve Manchester United maçları için özel görev
Advocaat'ta forvet hattını van Persie, Emenike ve Volkan Şen'den kurma kararı aldı... buna göre Hollanda teknik adam sahaya solda van Persie, ortada Emenike, sağda ise Volkan Şen ile başlayacak. Maç içinde Volkan Şen sola, Emenike sağa, van Persie ise ortaya geçecek. Ayrıca oyunun sıkışması ve Sow'un oyuna girmesi durumunda, van Persie ile forvet hattı dörtlenecek. Hollandalı oyuncu forvet arkasında oyun kurucu gibi oynayacak.