Hollandalı Teknik Adam Advocaat: “3 puan, daha fazlası değil. Maçtan önce de söyledim, kazanmak mecburiyetindeydik. Ligde doğru yere gelme açısından önemli sonuç. Hak edilmiş galibiyetti” değerlendirmesinde bulundu.

Atmosfer ve taraftar desteği ile ilgili de deneyimli teknik adam: “Harika bir atmosfer vardı. Oyuncular kendileri ve taraftarlar için mücadele ettiler. Gerçekten taraftarlara ihtiyacımız var.” dedi.

Takımın yükselen performansına değinen Dirk Advocaat: “Ben bunu bekliyordum. Oyuncularımızla 2,5-3 aydır beraber çalışıyoruz. İstediklerimizi oyuncularımız biliyor. İki oyuncumuzun yerine oynayan oyuncularımız da iyi oynadı. Oyuncularımıza da söylüyorum, 11 kişiyle maç kazanamazsınız, 20-22 oyuncuya ihtiyaç var” diye konuştu.

Advocaat açıklamalarında şunlara yer verdi: "Van Persie’nin kalitesini biliyorduk, belki biz gelmeden alıştığından farklı bir idman tarzında çalışıyordu. Bizim gelmemizle, yaptığımız antrenmanlarla kendine daha alışık çalışmalar yaptı. Geçen yıl çok sakatlıklar yaşamış. Ona şunu söyledim;  fit ve sağlıklı olmalısın. Bu yüzden en başta onu oynatmıyordum. Kalitesi ortada, fiziksel gelişim gösteriyor ve goller de atıyor."

Kaynak: fenerbahce.org