Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat, "Perşembenin ardından böyle bir deplasmanda bu takımı yeniyorsanız, iyi bir sonuçtur bu." dedi.

Advocaat, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, aldıkları galibiyetin önemine vurgu yaparak, "Perşembe günü galibiyet almışsınız. Perşembenin ardından böyle bir deplasmanda bu takımı yeniyorsanız, iyi bir sonuçtur bu. En iyi oyunumuz olmasa da. Aldığımız galibiyetten çok mutlu olmalıyız." diye konuştu.

Maçın hakemiyle ilgili bir soru üzerine Advocaat, şunları kaydetti: "Bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Hakem olmanın zor olduğunu biliyorum. Yargılayacak doğru kişi değilim. Herkes elinden geleni yapıyor. Herkes hata yapabilir. Burada doğru kararları vermek federasyonun bileceği iş. Onlar en iyi hakemleri seçme hususunda yetkili kişiler. Van Persie'nin pozisyonunu görmedim. Penaltı pozisyonunda bana göre iki oyuncu da bir şeyler yaptı ama bunları değerlendirecek doğru figür, doğru kişi değilim"

Advocaat, bir soru üzerine milli maç arasında herkes gibi ülkesine, ailesinin yanına gideceğini sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklama ise şöyle:

"Eğer bu akşam iyi skor alamasaydık, Perşembe günü aldığımız Manchester United galibiyetinin önemi olmayacaktı. Önümüzdeki maçları biliyoruz. Önce Galatasaray ve sonra da iyi takımlarla oynayacağız. Bu galibiyet güven veriyor. 

Aatif'ın gol de atabildiğini gördük. İyi bir dokunuşu var, ayağı temiz. Şans geldiğinde, şansını kullandı. Oynamayan oyuncularımız için de bu geçerli. Şans geldiğinde, şanslarını iyi kullanmalılar.

Rangers - Celtic maçı öncesi 38 maçtan 1'ini oynayacağız demiştim. Hata yaptım, aynı hatayı yapmayacağım. Galatasaray maçı da özel bir maç, bunun özel bir maç olduğunu biliyorum. Galatasaray maçına 14 gün var, konsantre olmaya çalışacağız"