Fenerbahçe’nin hocası, sadece saha içiyle değil, kulübün genel yapısıyla da ilgili... Hollandalı teknik adamın, Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı bir sohbette genel tespitlerini aktardığı ve şu mesajları verdiği öğrenildi: “Fenerbahçe’nin markası yeter, çok büyük bir camia. Siz transferde çok cömert davranıyorsunuz. Buna gerek yok. Geleceği de düşünelim, genç yıldız adaylarına yönelelim, harcamaları hep beraber azaltalım.”

Göreve gelir gelmez futbolcularıyla ilgili geçmişe dönük analizler yapan ve yepyeni metotlar geliştiren teknik direktör Dick Advocaat, kulübün genel yapısına ve transfer politikalarına da eğildi. Başkan Aziz Yıldırım ile özel bir sohbet ortamında izlenimlerini çok samimi şekilde paylaşan Hollandalı’nın, tespitlerinin yanı sıra çözüm önerilerini de aktardığı öğrenildi.

Oyunculara ve menacerlere ödenen ücretlerin çok yüksek olduğu görüşünden hareket eden deneyimli çalıştırıcının, “Fenerbahçe çok büyük bir camia. Her zaman kulübe sahip çıkan bir taraftarı, mükemmel tesisleri var. Hatta ben altyapıda da gelecek için ışık görüyorum. Böyle bir ortamda futbolculara ve menacerlere çok cömert davranılmış. Buna gerek yok” mesajlarını verdiği belirtildi.

Yıldırım memnun oldu

Fenerbahçe’de forma giymenin her oyuncu için bir şans olduğunu da anlatan Dick Advocaat, pazarlık noktasında güçlü tarafın kulüp olması gerektiğini dile getirdi.

Teklif alıp da Sarı-Lacivertliler’i tercih etmeyen oyuncuların, daha yüksek ücretler verilen Arap ve Çin takımlarında Türkiye’deki ortamı asla bulamayacağını da sözlerine ekleyen Hollandalı, “Takımı güçlendirirken geleceği de düşünmeliyiz. Genç ve yıldız adayı oyunculara yönelmeliyiz. Bunun için astronomik rakamlara da gerek yok. Tabii ki burada çok iyi bir izleme-araştırma ekibine de ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. Hocanın kulübü kısa sürede sahiplenen ve geleceğini düşünen bu tavrının Başkan Aziz Yıldırım’ı da hayli memnun ettiği vurgulandı.