Süper Lig'de 29. haftada Çaykur Rizespor'u son dakikada Moussa Sow'un golüyle deviren Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat 68. dakikada karşılaşmanın 1-1 devam ettiği sıralarda Nijeryalı forvet Emmanuel Emenike'yi oyuna almıştı. 

Geçtiğimiz sezonlardaki disiplinsiz hareketleri sebebiyle birçok kez kadroya giremeyen, bu sezon kadro dışı bırakılıp affedilen Nijeryalı, 90+2'de gelen Sow'un golünde büyük katkı sağlamasına rağmen asistiyle değil maç içinde Rize'nin Iraklı stoperi Ali Faez'e yaptığı hareketle konuşuldu. 

Sosyal medya yandı!

Sarı Lacivertliler'in 2-1 öne geçtiği uzatma dakikalarında yaşanan olayda Emenike, rakibi Ali Faez'e bir pozisyonun ardından  ‘kokuyorsun' şeklinde bir harekette bulundu. Elini burnuna götüren Emenike'nin bu hareketi o anda belki stattaki çoğu kişinin gözünden kaçtı ancak ekranlara yansıyan görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve büyük tartışma konusu oldu. 

Ağır ceza geliyor

Gece boyunca gelen tepkilerden sonra yönetim de Emenike'ye ağır ceza verme kararı aldı. Nijeryalı'nın PFDK'ya sevk edilip edilmeyeceği de merak konusu...