Transfer döneminden, kulübün borç yapısın ve ilk 4 haftadaki başarısızlıklara kadar tüm sorulara yanıt veren Ali Koç, Cocu ve Comolli'nin arkasında olduklarını söyledi ama başarısızlıkta radikal kararlar da alabileceklerini ifade etti. Koç, "Gerek Cocu olsun, gerek Comolli olsun, iyi seçimler yaptığımı düşünüyorum. İlk 4 haftada yaşanan hayal kırıklığının sorumlusu biziz. Ben ve arkadaşlarım. Kaybedilen tüm puanların sorumlusu ben ve yönetimimiz. Destek vereceğiz ama gerekirse en radikal kararları da alabiliriz" ifadesini kullandı.

NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ
Cocu'yu neden tercih ettiklerini, "Kariyerinde belli bir başarı olan ancak önü açık olup çok daha yukarıları hedefleyen, geçmişte futbolda başarı sağlamış, altyapıya önem veren ve altyapıda çalışan, aşan taşan bütçelerle değil, makul bütçelerle takım kurmayı öğrenmiş ve kariyerinde yeni bir macera arayan birini arıyorduk. Cocu da bu kriterlere uyuyordu" diye açıklayan Koç, "İnşallah başkanlığım süresince tek hoca olur. Ama bu futbol, ne olacağı belli olmaz. Fenerbahçe'nin çıkarlarını düşünüyoruz. Fakat biz sabırlıyız. Arzuladığımız başarı gelmediği sürece, gereken her türlü önlemi alabiliriz" diyerek herhangi bir başarısızlık durumunda Cocu'yu gönderebileceklerini ima etti.

BÜYÜK BİR FACİA OLMAZSA...
Teknik direktör Philipp Cocu'nun tazminatının ne kadar olduğuyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Phillip Cocu'nun tazminatı sadece ve sadece 12 aylık maaşıdır. Bu da futbol camiasında nadir görülecek bir şeydir, genelde sözleşmenin sonuna kadar ödenir. Bu da Damien Comolli'nin başarısıdır. Gizlilik anlaşmaları var bu yüzden hem Comolli'nin hem de Cocu'nun maaşını açıklayamıyorum" ifadelerini kullandı. Hollandalı hocaya güvendiğini belirten Başkan Koç, ayrıca "Büyük bir facia olmadığı takdirde, devre arasına kadar Cocu ile ilgili bir şey yapmam. Her şey olabilir, bu futboldur. Ne olursa olsun sistemin ve felsefenin arkasındayım" diye konuştu.

ÜÇ OYUNCU ALAMADIK
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Koç, "Transfer etmek isteyip de alamadığınız mevkiler oldu mu?" sorusuna da yanıt verdi. Koç, "Transfer etmek isteyip de alamadığımız mevki oldu. Aziz Behich'le ilgilendik. Emre Akbaba'yı biliyorsunuz ancak o bize 'İki taraf anlaşamadı' diye gelmişti. 10 numaradan isim vermeyeceğim bir takımdan Avrupa'dan oyuncuya baktık. Bunlar dışında isteyip de alamadığımız pozisyon olmadı, isimler oldu. FFP sıkıntısı nedeniyle imkanlarımız bayramdan sonra yaptığımız iki önemli satışla arttı. Ondan önce elimiz kolumuz bağlıyken sadece Fernandao satışıyla Ayew ve Slimani'yi kiraladık. Ayew'in kiralama bedeli yoktur" ifadesini kullandı.

TOLGA CİĞERCİ SON DAKİKA FIRSATIYDI
Transfer dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Koç, "Yaptığımız transferler arasında Jailson listede yoktu. Jailson'a gelirsek bu oyuncu Josef'in satışından sonra pozisyonunun doldurulması gerekiyordu. Yeri gelmişken Josef, bütün değerlerimizi barındıran, en iyi oyuncularımızdan bir tanesiydi. Satmak zorunda kaldık. Jailson bir nebze bile bizim 100 kişilik listemizde olmayan bir isimdi. Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir oyuncuydu. 4-5 gün araştırdık" dedi.

JAİLSON MÜTHİŞ OYUNCU
Jailson transferinin kısa sürede sonuçlandığını belirten Koç, "22 yaşında bir oyuncu. Transfer politikamıza uyan bir oyuncu. Çünkü makul bir fiyata gelmiş, makul ücret alan bir futbolcu. 4 milyon euro'ya aldık, son dakikaya kalmasaydı, 2-2,5 milyon euro'ya alabilirdik. Son güne kaldığı için alan da razı veren de razı oldu. Müthiş bir futbolcu, 3-4 yıl Fenerbahçe'ye büyük hizmet verecektir. Daha sonra Avrupa'nın çok iyi bir takımına gideceğini düşünüyorum" dedi.

TOLGA OYNAMAYA AÇ
Transferin son günlerinde sözleşme imzalanan Galatasaraylı eski futbolcu Tolga Ciğerci hakkında da konuşan Koç, "Tolga Ciğerci son dakika fırsatı olarak geldi. Kişisel sorunları ve yüksek maliyeti nedeniyle ayrıldığını değerlendirdik. Sakatlığı, nüksetme eğiliminde değil. Oynadığı zaman müthiş oynayan bir oyuncu, karakterli bir oyuncu. O da kırgın ve kızgın, tanıştım kendisiyle. O da oynamaya aç. Beğendiğim bir futbolcu. İnşallah faydası olur" ifadesini kullandı.

EN İYİ SAĞ VE SOL BEKİ RAKİBİMİZE KAPTIRDIK
Aziz Yıldırım dönemindeki transfer politikasını eleştiren Ali Koç, "Türkiye'nin en iyisi sağ bek ve sol bekini (Beşiktaş'a giden Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ü kastederek), ücretsiz olarak rakibimize verdik... Gittik Van Persie'yi aldık. Sakat olduğunu bile bile aldık. Aziz Yıldırım, 'Terraneo bizi aldattı' dedi. Olabilir, yarın bizim de başımıza gelebilir. Ancak sağlık ekibi sakat diyor. Elin sportif direktörü sağlık ekibini nasıl aldatır? Yanlış yatırımlar yapıldı. Denetimleri bekliyoruz" dedi.

HEDEF AVRUPA'DA İLK 20
"Sponsorluk konusunda açıklayacağım pek çok anlaşma, söyleyeceğim pek çok bilgi var. Öncelikle bilgi vermek istiyorum, sponsorluk anlaşmasında ne aldığımızdan çok ne verebileceğimiz üzerine kafa yoruyoruz. Bu birincisi. Daha az sponsorla daha uzun süreli anlaşma yapmak istiyoruz bu da ikincisi. Bu anlaşmalar, temlik edilmeyen tek gelirlerimiz olduğu için çok önemli. 5 yıl içerisinde sponsorluk ve reklam gelirleri konusunda Avrupa'da ilk 20'ye girmek istiyoruz. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var. Alternatiflerimiz de..."

REKOR SPONSORLUK GELİYOR
"Fenerbahçe'nin uzun zamandır göğsünde uzun süreli bir anlaşması yok, reklamsız çıktık. Yarım sezonluk bile sözleşmeler yaptık. Bunlar sürdürülebilir değil, daha iyi kurgulanmalı. Futbolda bekleyen 10-12 milyon euro'luk sponsorlarımız bekliyor. Ya anlaşma sağlayacağız, ya da olmadı deyip görüşmeleri bitireceğiz. Anlaşma sağlanırsa, bedeli son dönemdeki anlaşmaların çok çok üstünde olacak. Bu büyük markayla, büyük uzun süreli anlaşmanın akıbetini bekliyoruz. Formanın önündeki reklamı belirledikten sonra şort ve kola bakacağız, çorap konusuna sıcak bakılmıyor. Göğsümüze alacağımız anlaşmanın meblağı 4-5 senedir yapılan anlaşmanın çok üzerinde olacak. Uluslararası anlaşma, son dönemdeki en büyük anlaşmalardan biri olacak"

YOLUN SONU GÜZEL OLACAK
"Yepyeni bir oluşum içindeyiz, kemikleşmiş bu düzeni değiştirmeye çalışıyoruz. Yepyeni bir yönetim, yeni başkan... Değişim sancılıdır, bunlar elbette zaman alacaktır. Kaybettiğimiz 3 maçın da şansımız yaver gitse 1-2'sini kazanabilirdik. Bu yolun sonu çok güzel olacak. Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün... Bu yolun sonu her halükarda çok güzel olacak. 'Bana 2 dönem lazım, 6 yıl lazım' derken, inandığım bu yoldan kolay kolay vazgeçecek değilim"

KAMENİ, DİRAR VE OZAN...
"Dirar, Kameni ve Ozan'ın kontratları devam ediyor. Ücretlerini ödemek zorundayız. Kameni'ye Fransa'dan teklif vardı, kabul görmedi. Dirar'a olabilir. Ozan Tufan'ın bir hayal kırıklığı olduğu doğru. Milli takımda oynamışken, çok iyiyken aldık ama şu anki durumu kötü."

BORCUMUZ 4,5 MİLYAR TL'YE ÇIKTI
KULÜBÜN borcu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Koç, "Bir seferberlik başlatmak zorundayız. Bizim koyacağımız kaynaklarla mevcut borçlanma seviyeleri ve yarattığımız kaynaklarla bu işin gitmesi mümkün değil. 4,1 milyardı. 400 milyon TL arttı" dedi.

BARIŞ, FERDİ VE BERKE'YE ÖVGÜ
Ali Koç, "Ferdi, bizim gelecek için aldığımız bir oyuncu. Hollanda futbolunun geleceği olarak görülen bir oyuncu. Cocu da çok çok istedi. Kupa maçlarında da oynayacaktır, zamanlaması önemlidir. Fenerbahçe'ye kimler hangi gençler geldi, yok olup gittiler. Bunların kıvama gelince oynatılması önemli" diye konuştu.

BERKE'YE KİMSE ENGEL OLAMAZ
Özellikle kaleci Berke'yi öven Başkan Ali Koç, "Volkan'ın son senesi. seneye kale Harun ve Berke'nin olacak. Berke ve Barış daha çok Damien ve benim istediğimiz oyuncuydu. Berke, kendi yaş grubunda dünyanın en iyi 3 kalecisinden biri. Doğuştan Fenerbahçelidir" diye konuştu.

BU NASIL SAYGISIZLIK?
EMRE Akbaba'nın G.Saray'a transferinde TFF yöneticisi Ali Dürüst'ün rol oynamasıyla ilgili konuşan Koç, "Dedim ki: Bu nasıl bir saygısızlık? Tamamen tesadüf olarak orada bulunmuş olabilir... Ancak insan bir açıklama yapar" ifadesini kullandı.
.