Lehine yapılan tezahüratlar sonrası Vefa Küçük: "Nefesinizi benim için tüketmeyin. Birazdan büyük başkan Ali Koç gelecek." ifadelerini kullandı.

Vefa Küçük'ün açıklamaları şu şekilde;

"Allah'ın yardımıyla çok başarılı bir kongre yaşadık. Buradan hareketle tüm camiamıza, siz taraftarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Herkesin gıpta edeceği bir seçim süreci geçirdik. Sevgili arkadaşlar sesinizi yormayın, birazdan büyük başkan gelecek. Pazar günü başkanlık seçimi sırasında (Tribünlerden tezahüratlar devam ediyor) arkadaşlar lüften susun. Ben küstüm eve gidiyorum. Pazar günü başkanlık seçimi sırasında arkadaşlar Ali Koç'u tebrik etmek istediler, seçim sırasında bu isteği yerine getiremedim. Şimdi bu görevimizi yerine getireceğiz."

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde;

"Ben de size aşığım ne derlerse desinler. Annem çok şaşırdı. Başlayalım, daha çok yapacak işimiz var. Yeni bir sayfa açmak için buradayız. Yeni umutlar için buradayız. Ben de sizinle gurur duyuyorum. Bu camianın ferdi olduğum için gurur duyuyorum. Önemli olan icraatların sağlanmasından sonra da ben ve arkadaşlarımla gurur duymanız. (Tribünlerden Alex de Souza sesleri) Türk spor tarihinin en değişik en farklı seçimini gerçekleştirdik. Son 48 saatte bana ve arkadaşlarıma yaşadıklarınız inanılmaz şeyler. Vefa Küçük'e çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman endişelerimiz olsa da divanda adil bir seçim yaptı. Fark ettiniz mi? Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ve farklılığını. Türkiye ve dünya gündemine konu olduk. Ben bunları size Fenerbahçe'nin büyüklüğünde olmamız için tüm kurullara söylüyorum. Bu camianın mensubu olmaktan gurur duyun, bu camiayı küçük düşürecek bir şey yapmayın lütfen."

"Bana biraz geç de olsa inandınız. Bu yoldan geri dönüş yok. Kartopu büyüyerek ve doldurulmayacak şekilde pazar gününe kadar geldik. Seçimde oy kullanmaya geldiniz ve camianıza sahip çıktınız. Bugün tarihi bir sonuçla 3 yıl hizmet için biz buradayız. Korktuğumuz hiçbir şey yok. Tek korkumuz seçildiğimizde sizin beklentinizi yerine getirememek olur."

"Her şeyi bilmek zorundayız. Bunu siz başardınız, ben sizin vitrinizim. Bu güne kadar geldik, önümüzdeki 3 yıl içerisinde zirveye oynayacak takımlar kurulacak. Gazetelerde bahsedilenlere itibar etmeyin, biz açıklayana kadar. Şu stadyumda bir tek Ülker'in sponsorluğu kaldı. Şunu bilin siz bu takımın arkasında oldukça bu takım şampiyonluğa oynar."

TARAFTARA ÇAĞRI

"En büyük transfer sizsiniz. Her zaman sizi hissettik, esas mücadele şimdi başlıyor. Aramıza başkalarının girmemesi için çok şey yazılıp çizilecek. 20 yıllık düzene alışanlar (Tezahüratlar) Benim felsefemi çok iyi anlayın. İkinci talebim; biz elimizi taşın altına koyacağız. Fenerbahçe için sizi gece rahat uyutturacak hamleleri yapacağız. Bu camianın içinden olan  herkesin çorbada tuzu olacak. Biz nasıl kulüp olmalıyız? Biz 3 yıl sonra kapı kapı sponsor arayan kulüp değil, sponsorların geldiği kulüp olacağız. Fenerbahçe'nin ileri gelenleri siz de yardımcı olun. Boş bir tane bile kombine kalmayacak. Bunu bana inandırdınız. Loca talepleri artmaya başladı. Gelin en fazla forma adedini satalım. Hatta gelin eylül ayından önce averaj bir her sezon sattığımız formaları eylül ayına kadar satalım. Bugün birden çok üyelik formu imzaladım. Artık riskli değil. İmkanı olanlar olmayanlara forma alın. Ülkemizde Fenerbahçe'nin dostu düşmanından daha büyük kulüp olması lazım. İçinde bulunduğumuz gibi Fenerbahçe ve diğerleri olmamalı. 'Bu camia hayırlıdır, ülkesine katkı sunar' desinler. Sevilmek için önce sevmeliyiz. Zaman zaman biz karşı karşıya geleceğiz ama bu ilkeleri yaşatacağız. Bu ülke artık nefret dilinden bıktı. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın. Bunu uygularsak her şey hallolur. 3 yıl sonra, 'Bunları söylemişti, pek de inandırıcı bulmamıştım' diyebilirsiniz."

"Fenerbahçe'nin menfaatleri için kavga etmemiz gerekiyorsa, onu da yaparız. 'Topunuz gelin' ruhunun altında yatan anlayış da budur. Fenerbahçe personeli olarak bu süreçte çok gerildiniz. İstemeyerek olsa da Fenerbahçe seçimine alet edildiniz. Unutun. Birkaç kişi dışında bizim kimseyle derdimiz yok. Ben gidenin arkasından konuşulmasını sevmem. Eski yönetim hakkında konuşursanız, bilin ki o zaman yollarımızı ayırırız. Fenerbahçe için çok çalışacağız, yapacak çok işimiz var."

"Biz ne hayal ediyoruz. Kapı kapı sponsorluk için dolaşan Fenerbahçe değil, Fenerbahçe'nin kapısının çalındığı bir kulüp. Avrupai altyapı modeli. Size şampiyonluk sözü veremem, ama ne sözü verebilirim biliyor musunuz? Övünçle, gururla sokakta yürüyebileceğiniz bir Fenerbahçe. Basketbolda en büyük dileğim kazandığımız takdirde şampiyonluk kupasını Aziz Yıldırım'ın kaldırması. Çünkü bu kupayı kaldırmak onların hakkı. Yaşa Fenerbahçe kalpler beraber."