Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde 2-3 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Fenerbahçe Seçimli Olağan Genel Kurulu sonucunda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 37. Başkanı seçilen Ali Y. Koç, sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Ali Koç şunları söyledi.

“Öncelikle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün genel kurul neticesi hepimize hayırlı uğurlu olsun. Nereden başlayacağımı ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Hiçbir şey planlanmadı. Ben dereyi görmeden paçaları sıvayan biri değilim. Ama ben size teşekkür ederim. Sizi tebrik ederim.

Ben bu başarının vitriniyim. Bu yolda hep inandım. Dedim ki, ‘Kim kazanırsa büyük farkla kazanacak’ dedim. Bunu niye dedim? Siz bana ve ekibime öyle şeyler yaşattınız ki çok emindik kendimizden. Acaba bir şeyi yanlış mı görüyoruz? Çünkü kongreler faklıdır dedik. Çünkü bu sevgi,  güven az insana nasip olur. Tekrar söylüyorum: Bu yolda kimseye biat etmedik, kimseden menfaat beklemedik. Aynaya baktığımızda kendimizi sorgulayacağımız eylemde olmadık bu kadar organik olabilirdi ve bu sizin sayenizde oldu.

Bana dediler ki, kongreler başkadır sokak bakidir. Ben de her zaman kongreler taraftardır dedim. Ben de bu inançla gittiğim her yerde bazı kongre üyelerin üzmek pahasına herkes yolcu taraftar hancı dedim. Ben de bir taraftarım. Bugün çok duygu yüklüyüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sizin eseriniz, sizin başarınız. Siz bana inandınız, ben size inandım. Bir kere sizleri utandıracak bir şey yapmamak için ben ve arkadaşlarım bu yolda sevgide ve saygıda kusur etmemek için, camiaya layık olmak için adaylık sürecinde titiz davrandık. Bir ekibimiz vardı küçük bir ekip ama biz sizlerle, milyonlarla yaptık.

İki kişiyle başladık. Bu yola çıkarken iki kişiye gittim. Biri Burhan Karaçam’a gittim ve ‘Sonuna kadar varım’ dedi. Diğer isim de Semih Özsoy. Onunla daha önce yönetim kurulunda görev yaptık. 3 Temmuz’u beraber yaşadık. Bu süreçte minimum hatalar yaptıysak onun sayesindedir.  Bu yolda kötülük yapanlar da oldu ama biz hep dik durduk ve doğru bildiğimiz yoldan gittik. Ben hem Burhan Ağabeye hem de Semih Özsoy’a teşekkür ederim.

Ayrıca ekibimle yola çıktık ve ‘Tam Zamanı Şimdi’ sloganını onlar buldu. Analizlerimizi yaptık ve ona göre adımlar attık. Kendimize inandık ama hep mütevazı davrandık. Bir başarı varsa sizindir. Sizin ümidiniz ve gururunu olmaktan dolayı iftihar ediyorum. Çıktığımız bu dikenli yolda bize gönlünü,  iş yerini açanlardan, gördüğünüz posterleri yapanlar, bizi her anlamda sahiplenenler ve yoldaş olanlar, bu yolculuğun her anında yanımızda olanlar… Allah hepinizden razı olsun. Çok şeyler mücadele ettik. Kuyruğu dik tutmak sizin sayenizde oldu. Keşke şampiyonluk kutluyor olsaydık. Ama inşallah o günler de gelecek. İnşallah o günleri de hep beraber göreceğiz. Çok duygu doluyum.

Burada en büyük teşekkür ailelere. Her zaman yanımda oldular. Dediler ki, ‘Kaybetsen de üzülme Allah en hayırlısını verir’  Allah doğrunun yanında oldu. ‘İyilik kazanacak’ dedik, iyilik kazandı. Siz de milyonların vitrinisiniz. Hep beraber başardık. Ama esas yolculuk şimdi başlıyor. Çok zor bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz. Nasıl yanımda, yanımızda durdunuz ve bizi hep inandırdınız. Nasıl hep beraber başardıysak bundan sonda da Fenerbahçemiz için hep beraber başarabiliriz. Bu çorbada herkesin tuzu olacak. Ben ve arkadaşlarımız hayallerimizi, hayallerinizi gerçekleştirecek iklimi sunacağız. Bayrakları çıkarmaya hazır olun, mutlu olmaya, gurur duymaya, övünmeye hazır olun.

Anneme, babama, ağabeyime, halama, eşim Nevbahar’a, çocuklarıma çok teşekkür ederim. Bir teşekkür de Semih Özsoy’un eşi Nina ve çocuklarına.

Her şey geride kaldı. Yepyeni bir sayfa açıyoruz. Fenerbahçe’nin tüm zenginliklerini ele geçirip, bu camiayı hak ettiği yere çıkaracağız. Bu süreç bitti. Artık kin, nefret, kızgınlık, kırgınlık yok. Ne yaşandıysa yaşandı.

Bir sözüm de Aziz Yıldırım’a. Aziz Yıldırım olmasaydı ben, Semih Özsoy, bu stat, Türkiye’deki pek çok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik. Yakın zamanda Türkiye’de harika basketbol salonları olacak: Başkanımız Aziz Yıldırım olmasaydı salonumuz da olmazdı, amatör sporlar da bu kadar gelişmezdi. Hayatta herkesin artıları ve eksileri vardır. Bunun sonunda da bir netice vardır; Başkanımız Aziz Yıldırım Fenerbahçe kattıklarıyla efsane başkan olmayı hak etmiştir.

En büyük kahramanlığını da 3 Temmuz’da gösterdi. Kendisi direkt hedef alınmıştır. 12 Mayıs’ta burada neler yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Taraftarımıza tuzak kuruldu. O günleri unutmadık. Bize karşı olan güçlerin en güçlü olduğu, bizim en zayıf olduğumuz dönemde dimdik ayakta durdu. Hem o hem de Camiamız bu işten büyük darbe yedi. Bunun etkilerini 5-6 sene sonra göreceğimiz belliydi. Hakkımız bize verilene kadar, hak ettiğimiz maddi kayıplarımız bize verilene kadar dimdik duracağız. Aynı 4 Temmuz sabahı olduğu gibi.  Fener’le kimse başa çıkamaz. Uzun bir süreç bizi bekliyor. Aziz Yıldırım, bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecek. Ama o mücadelede de hepimizin mücadelesi olacak. Hukuk ortamındaki mücadelemiz devam edecek. Ama yargıdan hak etmediğimiz karar çıkarsa o zaman size yine ihtiyacımız olacak.

Biz bütün bir aileyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu, yolumuz olacak. Ata’mız Fenerbahçeli ama O’nun kimi tuttuğu önemli değil, önemli olan onun yolundan kimin yürüdüğüdür. Bize bu rüyayı yaşattığınız için bir hayali gerçeğe döndürdüğünüz için size teşekkür ederim. İnşallah bizler de sizlerin hayallerini gerçeğe dönüştürürüz. Vefa Bey’e de teşekkür ederim. Buradaki adalet onun sayesinde sağlandı.

Ben sizin sesiniz, sizin gözünüz kulağınız olup sizi temsil etmeye devam edeceğim. Sizin güveniniz her zaman var olacaktır. Sağ olun var olun."


Başkan Ali Koç FB TV’ye Konuştu

Fenerbahçe SK'nın Yeni Başkanı Ali Koç, başkan seçildikten sonra ilk röportajını da FB TV’ye verdi. Başkan Koç bu röportajda şunları söyledi:

Tarihi bir kongre oldu. Katılım, sandık ve stadyumda yapılmasıyla tarihe geçtik. Fenerbahçe’ye yakışır ve diğer camialara örnek olacak bir seçim yaşadık. Bu seçimin güzel bir havada gerçekleşmesini sağlayan Vefa Bey ve divan kuruluna da teşekkür ederim. Haftalardır hazırlan sandık ekibimize de teşekkürler. Hepsi önemli bir iş yaptılar. Kabinlere, sandıklara sahip çıktılar.  Her şeye hazırlıklıydık. Onlara da teşekkürler. En büyük teşekkür Fenerbahçe Taraftarına. Bu yolda yoldaşlık ettiler. Süreç ilerledikçe bize inandılar. Hep beraber ayakta dimdik durduk. Kar topu yuvarlandıkça büyüdü ve bir hayal gerçekleşti.

En büyük pay taraftarın ve kongre üyelerimizin. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdi yeni bir sayfa açılıyor. Esas zor süreç şimdi başlıyor. Bu camiaya layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Ancak o şekilde başarırız. Şu 6 ayda yaşadıklarım, tespit ettiklerim hem moral oldu hem de inanç yaşattı. Doğru adımlarla güzel günler göreceğiz. Fenerbahçeliler bayrakları çıkarmaya hazır olun"