Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, ofansif orta saha arayışlarını sürdürürken gündeme yeni bir isim daha geldi. Premier Lig ekiplerinden Manchester United'de forma giyen Alman yıldız oyuncu Basian Schweinsteiger'i menajerler aracılığla Fenerbahçe'ye önerildi. Geçtiğimiz sezon Bayern Münih'ten transfer edilen ve taraftarın beklentisi karşılayamayan Alman yıldız oyuncu, bu sezon Jose Mourinho'nun gelmesiyle birlikte'de aynı şekilde beklenen perfomansı gösterememiş ve fazla forma şansı bulamamıştı. Jose Mourinho ile yıldızı bir türlü barışamayan Schweinsteiger, menajerine kendisi için kulüp bulmasını istedi.

İç basında yer alan habere göre, Premier Lig ekiplerinden Manchester Unite'de mutsuz olan 32 yaşındaki Alman yıldız oyuncusu Bastian Schweinsteiger, hem menajer hem de kendisi düzenli forma şansı giyecek bir kulüp arıyor. Menajerlerin önerdiği ilk takım ise Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe. Süper Lig ekibinin bu transfer olumsuz baktığı iddia edildi. Yaşının fazla olması bu transfere engel oluyor.

Bilindiği gibi adı geçtiğimiz sezonda Fenerbahçe ile anılmış ancak Vitor Pereira'nın transfere onay vermemesinin ardından transfer gerçekleşmemişti.

32 yaşındaki alman yıldız oyuncusu, Milli takımı bıraktığını açıklamıştı.