Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında 6 maç ceza alan Soldado, Cuma akşamı da “küfür” yüzünden oyundan atıldı. Otoritelere göre yenilginin zemini hazırladı. İlk yarıda Galatasaray maçından sonra gördüğü kırmızı kart yüzünden 250 bin euro para cezası alan İspanyol oyuncuya Cuma akşam gördüğü kırmızı kart sonrasında bir kez daha para cezası kesilecek. Gelen bilgilere göre Soldado’nun cezası Ersun Yanal’ın raporuyla yükselebilir. 

Zaten Roberto Soldado’da maç sonrasında: "mağlubiyette tüm sorumluluğu kabul ediyorum. Çok iyi bir gidişat yakalamışken bir bireysel aptallıktan dolayı maçı kaybettik. Özür dilerim” diyerek verilecek cezayı kabul ettiğini açıkladı

SOLDADO İÇİN ULUSOY’UN RAPORU CEZAYI ARTIRABİLİR

Fenerbahçe’nin tam da forvetsiz kaldığı dönemde gördüğü kart yüzünden Soldado şimşekleri üzerine çekti. Gelen ilk bilgiler Soldado’nun ikinci sarıdan değil direkt kırmızı kart gördüğü. Bu da en az 2 maç ceza alması demek.

Herkes Soldado’nun “f... off” dediği için kırmızı kart gördüğünü iddia etse de maçın hakemi Alper Ulusoy’un hazırladığı ön raporda; Soldado’nun İngilizce ağır ithamlarda bulunduğunu, bir süre susması için beklediğini kart göstermek gibi bir niyeti olmadığını İngilizce ettiği küfürün ise kabul edilemez olduğu için direkt oyundan attığını yazdığı bildirildi.

Ulusoy’un hazırlayacağı ana raporda Soldado’nun söylediği tüm kelimeleri tek tek yazacağı ve bu yüzden cezasının artabileceği bildirildi.

Bu arada Soldado’nun ettiği iddia edilen “f... off” yüzünden daha önce Emre ile Bilic birbirine girmiş, Emre “hep söylenir” demiş, Bilic ise ''küfür bile değil'' yorumu yapmıştı. Hasan Şaş “ben bunun için oyuncu atmam” derken, Gökhan Töre ise aynı küfür yüzünden kırmızı kart görmüştü.


Kaynak:Fotospor