Fenerbahçe’de sıkıntılı süreci başarıyla atlatan teknik direktör Aykut Kocaman, Kasımpaşa galibiyeti sonrası basın mensuplarıyla sohbet etti ve henüz yolun çok başında olduklarını ifade etti.

Kocaman şunları söyledi: 

“Oyuncuların oyuna ikna olma süreci yavaş yavaş oturmaya başladı. Oyunun doğrularını yapma konusundaki oyuncuların arzusu daha yüksek gözüküyor. İleriye doğru adım atmaya hevesli ve istekliler. Bunu bırakmadan zorlamaya devam etmeliyiz. Ayağımız her zaman yere basmalı, henüz bir şey kazanmadık. Biz takım olarak davranış anlamında iyiye gidiyoruz. Kadroyu kurarken mümkün olduğu kadar adil olmaya çalışacağım. Benim işim bu. Bu forma adaletini sağlamadığınız zaman oyuncular yavaş yavaş niye sorusunu sormaya başlarlar.”

‘Hesap kolay değil’

“Her maçta Kasımpaşa karşısında olduğu gibi bu kadar arzulu oynamak kolay değil. Ancak iyi bir oyun oynadığımızı söylememiz gerek. Şampiyonluk yarışı çok çekişmeli geçecektir. Şu an için çok gelgitleri var. Başakşehir puan ortalamasının çok üzerinde gidiyor gözüküyor. Beşiktaş, Galatasaray derbisinde kuvvetli bir görüntü sundu. Bursaspor geliyor, Trabzonspor Rıza hoca ile toparlandı. 4 takım var şu anda, arkadan gelen 2-3 takım var. Bu da zirve yarışı için 6-7 takımın çok yakın gideceğini gösteriyor. Doğal olarak puan ortalamasını düşürecektir diye gözüküyor. Hesap yapmak kolay değil. Bizim daha fazla gol atmamızla birlikte daha az gol yememiz gerekiyor.”