Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de ligin son 6 haftasında harikalar yaratan başarılı teknik direktör Aykut Kocaman, düzenlenen basın toplantısında takım içindeki olaylar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başarılı teknik adam Aykut Kocaman, Ozan Tufan'la ilgili sert bir karar verdiğini ancak oyuncudan bir beklentisi olmadığını belirtirken, Robin van Persie'nin de büyük ihtimalle takımdan ayrılacağını doğruladı.

Aykut Kocaman'ın yaptığı açıklamalarından satırbaşları şöyle...

"Temel sorunlarla uğraşmaya çalışırken biraz çatırdama oldu, pekiştirdik. Devre arasına girmeyi beklemiştik. Bu ara bize faydalı olacak."

"Van Persie için olması gereken oldu"

"Robin van Persie ile konuşmanın iki tarafa da bir şey sağlayacağını düşünmüyorum. Yol ayrımı gözüküyordu. Olması gereken oldu... Çok büyük bir ihtimalle ayrılacak gibi duruyor."

"Ozan Tufan'dan beklentilerim yok"

"Ozan Tufan'la değil, bütün oyuncularla diyaloğum var. Olumlu, olumsuz... Bunu derken yaptıklarını anlatmak için bunu söylüyorum. Bu özel konuşmalar içerde kalmalı. Herkesi ilgilendiren tarafına gelirsek, Ozan'dan ikinci yarıda beklentilerim yok. Bu yüzden böyle bir karar verdik. Oyun anlamında daha fazla bir şeyler alamayacağımızı düşündüm. Kendi adına hızlı bir karar vermesi için önünü açmaya karar verdik. Buada işinin kolay olmadığını bilmesi için bu kararı verdim."

"Takımı götürmek istediğim yerle Ozan'ın kafası arasında çelişki var"

"Oyunccuların özel hayatları, iş hayatlarına yansımıyorsa asla karışmam. Benim disiplin anlayışım Felix Magath diye adlandırılıyor. Ben Magath'ın ne yaptığını bilmiyorum. Ben saygısızlığı kabul etmem. Ozan'da böyle bir şey olmadı ama benim takımı götürmek istediğim yerle Ozan'ın kafası arasında çelişki var. Sert bir karar verdim ama artık bir karar vermesi adına bunu yaptım."

"Eljif Elmas bir kurtarıcı değil"

"Eljif Elmas henüz 18 yaşına girdi. Bu oyunuyu kurtarıcı olarak tanıtmak kulübe de zarar verir, bana da zarar verir. Oyuncunun kendisine daha büyük zarar verir. Şapkadan tavşan çıkaran bir oyuncu değil, olmayacak da. Ancak bu yeteneklerini geliştirirse harika bir takım oyuncusu olacak. Takıma girip bir anda her şeyi değiştirecek algısı yaratılıyor. Oğuz Kağan Güçtekin'den de böyle bir beklentim yok. Daha 18 yaşında genç adamlar... İki sene sonra ana kadroda onları düşünüyorum. Bu yüzden kadroda onlara yer veriyorum."

"Transfer yapmak yerine verimliliği artırmak çok daha iyi olabilir"

"Alacağımız oyuncular hangi pozisyonda olursa olsun, var olan oyuncuların üzerinde olan isimler olmalılar. Beklenen katkıyı vermek için böyle bir transfer yapmalıyız. 6 haftalık zorlu bir periyotla başlayacağız ikinci yarıya. Daha mantıklı olan, gelecek bir kurtarıcı yerine 6 aydır çalıştığımız grubun verimliliğini arttırmanın çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Transfere kapalı değilim, tam aksine yönetime her konuda düşüncemizi söylüyoruz. Ama 6 hafta içinde 3 tane şampiyonluk isteyen takımla oynayacağız. Gelen oyuncu çok üst düzey olmalı ki uyum sorunu olmadan takıma girmeli ve uyum sağlamalı. Bunun da maliyetini söylememe gerek var mı bilmiyorum. 15-20-25 gibi rakamlara gidiyor..."

"Mehmet Topal ve Josef de Souza yetenekli oyuncular"

"Mehmet Topal da, Josef de yetenekli oyuncular. Onlara yeteneklerine uygun bir rol vermeye çalışıyorum. Herkesi Valbuena ve Giuliano gibi oynatamayız. Kafamızda bir senaryo var. En iyi bildiklerini yaptırıyoruz. Oyuncularıma son derece güveniyorum. Tahmin edemeyeceğimiz şeylerle de karşılaşabiliriz ama bence şu anki kapasite bizi ortalamanın üzerine çıkarır gibi görünüyor."

"Güzel oyun denen şeyi anlamıyorum"

"Hayâlim üçüncü bölgede oynayan bir takım. Tam tersi yöne çekilmesine çok şaşırıyorum. Benim için doğru oyun kazanan oyun demek. Güzel oyun denen şeyi anlayamıyorum. Bugünkü oyunda şapkadan tavşan çıkaran oyuncularınız yoksa bir şeyler elde etme şansınız yok. Yapabileceğimiz; yardımlaşma, rolleri dağıtma, bükme tarifim ve fizik gücü. Bu takım sahada bir orkestra. Herkes kendi enstrümanını çalmalı. Bireysel yetenekler oyuncuların asli görevleri ama bunu kendi istekleri doğrultusunda yapmamalılar."