Aykut Kocaman, Valbuena'ya az süre vermesiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verirken, Alex de Souza'dan örnek verdi.

Tecrübeli teknik adam Valbuena'nın da Alex de Souza gibi en çok kendi döneminde yüksek rakamlara ulaştığını söylerken ''Alex, oyuncu olarak en çok benim dönemimde oynamıştır. Alex, oynama yüzdesi olarak en çok benim dönemimde oynadı. Rakamlara baktığımızda Valbuena'nın en çok oynadığı, en çok gol attığı dönem yine benim dönemimiz. Valbuena'yı ben yüksek randımanla kullanmışım. Benim her teknik direktör gibi kazanma formülüm var. Fenerbahçe'nin diğer oyuncuları yıldız oyuncular değil mi? Yıldız oyuncu ne demek? Fenerbahçe'deki tüm oyuncular yıldız oyunculardır. Yıldız oyuncu, takıma katkı sağlayan, takımını yukarı çeken oyunculardır. Valbuena'dan yüksek katkı aldım'' ifadelerini kullandı.

Kocaman, Fenerbahçe'nin içten çökertilmeye çalışıldığını söylerken ''Ben aklımda ne varsa anlatırım. Son 3 yıldır oyuncular üzerinden teknik direktörler yıpratılmaya çalışılıyor Fenerbahçe'de. 7-0 kazanılan maçın ardından Valbuena mı konuşulur? Fenerbahçe, bence içeriden çökertilmeye çalışılıyor. Bu çok net. Bunu yapanlar da kaos yaratmaktan zevk alanlar. Başka bir açıklaması yok'' dedi.