Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Vardar ile oynanacak olan rövanş mücadelesi öncesi açıklamalarda bulundu.

Aykut Kocaman'ın basın toplantısındaki konuşmalarından satırbaşları şu şekilde:

ÇOK ÇABA SARF EDECEĞİZ

Gruplarda yer almak istiyoruz. Buraya ulaşmanın ana yolu 2 turu geçmekten geçiyor. İlk tur iyi geçti ama ikinci turun ilk maçında hiç beklemediğimiz kadar kötü bir skor aldık. Futbol sürprize açık oyunlardan birisi. Uzatma anlarında yediğimiz yok yıkıcıydı. Turu zora sıkan hamlelerden birisi oldu. Yarın özellikle rakibimiz 10 kişiyken, kendi kendimize yarattığımız golü telafi etmek için çok çaba sarfedeceğiz.

YAŞADIĞIMIZ DÖNEM SÜRPRİZ DEĞİL

Yaşadığımız dönem bir sürpriz değil benim. Bir takım şeyleri değiştirmek zorundayız. Yeni bir oyun inşa etmeye çalışıyoruz, oyuncuların sıkıntıları olacak... Sıkıntısız olacağını düşünmüyorudm... Skorlarda en azından kabul edilebilir skorlar olması en büyük beklentimdi. Bu olmadı. Son 3 maça gelerek söylemek gerekirse kalemize atılan şut sayısı 20... Kaleyi bulan şut sayısı ise 8. Yediğimiz gol 6... Bizim son 3 maçımıza baktığımızda atılan her şut gol olmuş gibi görülüyor.

Hayatın içinde, oyunun içinde bu var. Bunu oyuncu hatasıyla açıklayamayız. Kalecilerden bahsetmek gerekirse milli takımlarında kaleyi uzun yıllar korumuşlar. Hatayı oyuncular üzerinden anlatmaya çalışırsak olmaz... Bu hata oranının böyle gitmeyeceği görülüyor. Pek çok şey birbirini izleyen bir yörüngede gidiyor. Yeni oyuncularla yeni şeyler,, yeni bir oyun düzeni yaratmaya çalışırken başımıza istemediğimiz şeyler geldii. Bunu düzelteceğiz. Bu ortalamaları çalışarak lehimize çevirmeye çalışacağız, başka çaremiz yok.

JOSEF İLE TOPAL'IN YAN YANA OYNAMASI....

Psikolojik olarak takım ve kulüp olarak düşünüldüğü zaman, bu düşünceyi dışlamak mümkün değil. Sportif olarak bakıldığı zaman başka bir gerçek karşımıza çıkyor. Bazı oyuncuların yaratıcılıkları kadar bazı oyuncuların da topu rakipten alması gerekiyor. Takımın iyi olduğu dönemlerde de hep aynı sorunlar vardı. Tek şeyden sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Sorun sadece Josef ve Topal'ın yan yana oynaması değil. Öndeki oyuncuların skor üretme sıkıntısı da var.

Herkes kadar başlayan takımların önemini biliyorum. Bence bunun kadar önemli olan şey maçı bitiren takım. Özellikle Graz maçları aynı şekilde Göztepe maçında problemimiz başlayan takımdan çok bunu sürdürebilir ve artırır olmamamızdı. Başlayacak kadro kadar maçı bitirecek olan kadroyu düşüneceğim tekrar. Zaman zaman bu tip maçlarda takımların ritminin düşüş anında diri kalan takım fark yaratıyor.

BENZER GÖRÜNTÜLER OLABİLİR

Birkaç maç daha benzer görüntüler daha sunabilir takım. En önemlisi bu takımın güçlüklerin üstesinden gelebilme iradesi. Takım şu anda gösteriyor bunu... Atmak önemli ancak yememek atmak kadar önemli. Yemediğimiz her dakika atacağını bir gol o anda turu ortaya getirecektir. Önce birinci adım yememek.

Giuliano ve Soldado geldikten sonra pozisyonlardaki tamamlamamızı yaptık. sayısal olark bu uzun maratonda mutlaka stoper ihtiacımız var. Mehmet Topal'a stoper hamlesi bu yüzden... Stoperde temel olarak stoper ihtiyacımız var. Öncelikle bunu tamamlamamız gerekiyor.