Corinthians'ın Paraguaylı stoperi Fabian Balbuena, son anda büyük bir aksilik olmazsa önümüzdeki sezon Sarı-Lacivertli formayı giyecek.

Gollerden sonra verdiği "asker selamı" ile ünlenen Paraguaylı futbolcu,Fenerbahçe ile el sıkıştı. Corinthians 4 milyon euro'luk teklifi kabul ederse, transfer gerçekleşecek.

Portekiz'den A Bola gazetesi ile İspanya'dan Radio Marca, Fenerbahçe'nin Balbuena ile ilgilendiğini, Sporting Lizbon, Benfica ve Celta Vigo'nun da 26 yaşındaki oyuncunun peşinde olduğunu duyurmuştu.

Brezilya basını ise Fenerbahçe'nin bu transferde büyük aşama kaydettiğini yazdı.

'Meutımao.com' adlı sitede yer alan haberde; Balbuena'nın Corinthians yönetiminden Avrupa'da oynamak için izin istediğine yer veridi; Fenerbahçe ile oyuncu menajerinin anlaştığı duyuruldu.

Balbuena'yla el sıkışan Fenerbahçe'nin Corinthians'a bonservis bedeli olarak 4 milyon önerdiği, Sporting ve Benfica da devrede olmasına rağmen Türklerin işi bitirmeye yakın olduğu belirtildi. Corinthians'la Fener'in anlaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

TOP ÇALMA UZMANI

Corınthians'ta 2.5 yılda 124 maça çıkıp 11 gol-2 asistle oynayan Fabian Balbuena, 7 kez de Paraguay Milli Takımı'nda görev yaptı. 1.88'lik savunmacı, hava toplarında çok etkin ve tam bir top çalma uzmanı. Oyuncu, yüksek pas oranıyla da dikkat çeken bir isim.




Kaynak:Fotomaç