Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, başkanlık için "Herkesin ve benim gönlümdeki isim Ali Koç'tur" dedi. Aziz Yıldırım için ise, ''Onursal başkan olmalı'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın 18 yıllık kulüp başkanlığı döneminin en sıkıntılı günlerini geçirdiğini söyleyen Şen, "Fenerbahçe'de huzur yok. Bu kavga ortamının bitmesi gerekiyor.'' dedi.

Habertürk'e konuşan Ali Şen, "Kavgadan kimseye hayır gelmez. Aziz Yıldırım'ı ve yönetimini yakından tanıyorum. Arkadan gelen genç jenerasyon gerçek Fenerbahçeli, bilgili, kültürlü, ve çok önemli isimler. Hepsi de bu kulübü çok iyi yönetecek kişiler. Bu insanların Fenerbahçelilik arzularını kırmamak gerekiyor. Burada Aziz Yıldırım'a büyük görev düşüyor. Fenerbahçe taraftarı, kulübün büyük olmasının en büyük faktörüdür. İyi başkanlar, iyi yöneticiler ve kaliteli sporcular bu kulübü büyük yaptı. Fenerbahçe Kulübü'ne uzun yıllar boyunca yöneticiler, ceplerinden para verdi.'' dedi.

BENİM VE HERKESİN ADAYI ALİ KOÇ

Aziz Yıldırım'ın çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Ali Şen, ''Başkan, 18 yıllık başkanlık dönemindeki en zor günlerini yaşıyor. Sezon başında da böyle olacağını anlatmıştım ama kimse bana inanmamıştı. Tribünler de Aziz Yıldırım'dan koptu. Bu ayrılık ve küslük iki taraf içinde hayırlı olmadı. Fenerbahçe taraftarı ve tüm camia, bir kişinin gelip göreve talip olmasını, 'Ben buradayım, merak etmeyin.' demesini bekliyor. Hem benim hem de tüm Fenerbahçelilerin gönlündeki tek isim Ali Koç'tur. Onun Fenerbahçeliliğini kimse sorgulayamaz. Artık taşını elin altına koyma vaktidir.'' diyerek olası bir seçimdeki başkanlık adayını açıkladı.

HEM YILDIRIM HEM KOÇ AYNI ANDA ADAY OLAMAZ

Kulüpte olağanüstü genel kurul yapılması gerektiğini savunan Şen, '' Fenerbahçe en büyük sıkıntılardan bile sıyrılmayı başarmış, çok büyük bir kulüptür. Fenerbahçeliler olası bir erken kongre sorununu çözer. Kongre olup Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aynı anda aday çıkması doğru olmaz. Zaten mevcut camia ve taraftar değişim istiyor. Aziz Yıldırım artık aday olmamalı" şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM ONURSAL BAŞKAN OLMALI

Aziz Yıldırım'ın artık görevi gençlere bırakması gerektiğini söyleyen Ali Şen, ''Ali Koç başkan olduktan sonra Aziz Yıldırım yanında olsun. Bütün tribünler bu tabloyu alkışlar ve destek verir. Kongrede tüzüğe bir madde daha ekleriz ve kulüpte olmayan onursal başkanlık sıfatını da Aziz Yıldırım'a veririz. Yaptığı hizmeti taraftarlar ve tarih unutmaz.''

BAŞKAN, TARAFTARI PROVOKE ETMESİN

Aziz Yıldırım'ın taraftarlarla uğraşmaması gerektiğini söyleyen Şen, "Fenerbahçe Kulübü'nde kavganın ve gürültünün olmaması gerekir. Bu krizlerin atlatılması, Fenerbahçelilerin el ele vermesi gerekiyor. Tribünlerin ''Aziz Yıldırım istifa'' demesi Aziz Yıldırım için ağır ve kabul edilmez bir durum olabilir. Taraftarlar bunu yapmasın ama Aziz Yıldırım da taraftarı provoke etmesin.'' diyerek sözlerini tamamladı.