Gözler Fenerbahçe’nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş yönetimlerine de çevrildi. Acaba bir kutlama mesajı yayınlayacaklar mıydı? Hayır yayınlamadılar.
Ama yayınlamaları gerekirdi.
Her fırsatta ‘ezeli dost’ olduklarını da vurgulayan bu kulüpler, birbirlerinin başarılarını da kutlama nezaketinde bulunmaları taraftarlara da örnek olurdu.
Madem ki daha centilmen bir spor ortamı istiyoruz o halde ilk görev kulüp yönetimlerine düşüyor.
Galatasaray ve Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi kutlaması onları daha da yüceltir.
Aralarındaki acımasız rekabetin sahayla sınırlı kalmasına da katkı olurdu.
Belki futbol için de bir kapı açardı.
Örneğin Fenerbahçe de muhtemel şampiyonlukta Beşiktaş’ı tebrik ederdi...
Ama olmadı. Bir tek Başakşehir Kulübü, Trabzonspor ile berabere kalıp şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldığı akşam Fenerbahçe’yi kutlayabildi.
NEDEN, NİÇİN KUTLAMIYORLAR BİRBİRLERİNİ?
Ezeli rakipler birbirini niye kutlamıyor? Madalyonun diğer yüzünde de bunun cevapları var:
1- Galatasaray, UEFA şampiyonu olduğunda tüm Türkiye bu başarının arkasında tek yürek oldu. Ancak ilerleyen yıllarda Galatasaraylılar bu zaferlerini rakiplerini ezmek için tezahüratlarında kullanmaya başladı.
2-Fenerbahçe Aziz Yıldırım, dün gece kupa sevincini yaşarken bile şampiyonluğun tesadüfi olmadığını belirterek, Galatasaray’ın UEFA zaferine gönderme yaptı. Çünkü Yıldırım, yıllardır Galatasaray’ın bu kupayı tesadüfen kazandığını söylüyor.
3-Beşiktaş, 3 sezon şampiyonluk kutlaması yapma ihtimali olan ama cezalı olduğu için taraftarından mahrum olacak olan Fenerbahçe için TFF’ye çağrıda bulunup, “Fenerbahçe’nin cezası kaldırılsın” çağrısı yapmıştı. Ancak bu talep öncelikle Beşiktaş camiasında büyük tepkiyle karşılanmıştı.
4-Ve sosyal medya... Günümüzde taraftarlar sosyal medya hesapları, kulüpler üzerinde büyük bir baskı unsuru. Her ne kadar Fenerbahçe’nin zaferine sevinen Galatasaraylı ve Beşiktaşlı olsa da, kabul edelim ki, ağırlık bu sevince kayıtsız kalmayı seçiyor. Kulüpler de taraftar baskısından çekindikleri için bu tür jestlere girmiyorlar.
Ne yazık ki acımasız rekabet ortamı futbolumuzda yeni bir Süleyman Seba ve Özhan Canaydın centilmenliğine müsade etmiyor... (Hürriyet)