Fenerbahçe Avusturya ekibi Sturm Graz'ı deplasmanda devirerek UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında büyük avantaj sağladı. bu sezon takımın başına geçen Aykut Kocaman farklılığını daha ilk resmi karşılaşmada ortaya koydu. Geçen sezonun en golcü ismi Sow ile asist kralı Lens takımdan ayrıldı. Yıldız oyunculardan Van Persie sakatlığı, Kjaer ise büyük olasılıkla Sevilla'ya transfer olacağı için 19 yaşındaki genç Ahmethan'ı böylesine ciddi bir maçta cesurca sahaya sürmeyi bilen Kocaman daha şimdiden 'de büyük işler yapacağının sinyallerini verdi. Takım henüz fizik olarak hazır olmamasına rağmen gerekli dokunuşları yapan tecrübeli hoca güvenoyu aldı.

KOCAMAN: TÜM TAKIM ÇOK İYİYDİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alper başta olmak üzere takımın çok iyi oynadığını söyledi. Tecrübeli hoca, "Josef ve Hasan Ali de iyi oynadı. Hasan Ali tek başına sol kanadı korudu. Birbirine yardım eden bir takımdık. A'dan Z'ye tüm takım görevlerini yapmak için çaba gösterdi. Esas olan takım, giydikleri forma ve beraber hareket etme çabaları. Bütün oyuncular doğruyu yapmak için uğraştı. Önemli olan takım olmak" ifadesini kullandı.

HOCAMIZIN DEDİĞİNİ YAPMAMIZ ŞART
F.Bahçe' nin yıldız ismi Neustadter maç sonrasında işlerin yoluna girmesi için zaman gerektiğini söyledi. Tecrübeli hoca, "Bu yola devam etmek istiyorsak hocamızın dediklerini yapmalıyız" ifadesini kullandı.

AVRUPA MAÇLARI ZORDUR
Hocasına kendisini kanıtlamak istediğini vurgulayan Neustadter, "Hocamın bana güvenmesini istiyorum. Avrupa maçları her zaman zordur. Zamanla çok daha iyi olacağız" diye konuştu.

TÜM HAYALLERiM GERÇEK OLDU
Ahmethan maç sonrası, "Tüm hayallerim gerçek oldu. Hocama bana şans verdiği için teşekkür ederim. Kendisi bana her zaman destek oluyor" dedi.

1500 FENERBAHÇE TARAFTARI AVUSTURYA'YI İNLETTİ
F.Bahçe'yi Avusturya deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. 15 bin kapasiteli Merkur Arena'da F.Bahçe için ayrılan bin 500 kişilik deplasman tribününün büyük bölümü doldu.  taraftarı da tribünlerin büyük bölümünü doldurarak takımlarını destekledi. Fenerbahçeli taraftarlar, 'Burası Kadıköy buradan çıkış yok' şeklinde tempo tuttu.

ALPER 11'DE EKİCİ KULÜBEDE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Strum Graz deplasmanında Mehmet Ekici'yi kulübede oturttu. Onun bölgesinde Alper Potuk görev yaptı. Ayrıca Şilili sağ bek Isla ile Kamerunlu kaleci Kameni de maça yedek kulübesinde başladı.

TUR BİLETİNİ ŞİMDİDEN ALDILAR
Fenerbahçe Sturm Graz'ı deplasmanda 2-1 yenerken tur biletini daha ilk maçta aldı..