Cezası nedeniyle Brezilyalı oyuncu Benfica maçında görev alamayacak, ön libero görevini Mehmet Topal üstlenecek.

Fenerbahçe’de Benfica maçı 11’i şekillenmeye başladı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu mücadelesi öncesi Teknik Direktör Cocu, son provayı bugün Cagliari karşısında yapacak. Bu hazırlık maçının ardından Sarı-Lacivertli ekip Lizbon deplasmanına gidecek. Şu ana kadar altı hazırlık maçı yapan takım, geçen sezondan farklı olarak tek ön libero ile mücadele edecek. Bu maçların tamamında Cocu, yeni sistem üzerinde durdu. Tüm oyuncuları deneyen Hollandalı çalıştırıcı, sonunda kadroya büyük ölçüde karar verdi. Dün yapılan taktik çalışmada Cagliari ve buna bağlı olarak Benfica maçının muhtemel 11’ini denedi.

Bu kadroda takımın vazgeçilmez ismi Souza geçtiğimiz sezondan cezası bulunduğu için yedek, Mehmet Topal ise as takımda yer aldı. Son iki sezonda orta sahada birlikte oynayan Topal-Josef ikilisi ile takımın defansif oyun anlayışı içinde sahada yer aldığı eleştirileri yapılıyordu. Cocu, Eljif’in performansı sonrası orta saha yapısını değiştirdi. Genç futbolcuyu ilk 11’e monte ederek farklı ve daha ofansif bir takım ortaya çıkarmaya çalışacak. Bu yüzden sezon boyunca ön liberoda ya Souza, ya da Topal oynayacak.

Geçen sezon yedek kulübesinden kurtulamayan Valbuena ile yeni transfer Ayew de Benfica maçı için ilk 11’de düşünülüyor. Aatıf’ın yokluğunda Valbuena, bulduğu şansı değerlendirmeye çalışacak. Takım ile ilk çalışmasına dün çıkmasına rağmen Ayew fizik olarak hazır. Bu nedenle Cocu, futbolcuyu ilk 11’de oynatmayı planlıyor. Yarınki Cagliari maçında da ilk kez kendisini gösterme fırsatı bulacak.

Cocu’nun Benfica maçında sahaya çıkarmayı düşündüğü 11 şu şekilde: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan, Mehmet Topal, Eljif, Giuliano, Alper, Valbuena, Ayew.




Kaynak:Milliyet