Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörü Fransız futbol adamı Damien Comolli, yeni oluşum için Avrupa’da preslere başladı. Başkan Ali Koç ile uzun uzadıya planlar hazırlayan çiçeği burnunda sportif direktör, ilk etapta transfer görüşmelerini yürütmeye başlayacak. Takımı gençleştirmek isteyen Fenerbahçe, bu politikada pahalı ve başarıya doymuş isimleri arka plana attı. Sarı-lacivertlilerin ilk önceliği teknik direktör krizini çözmek. Klopp’un eski yardımcısı Zeljko Buvac listenin en tepesinde. Boşnak hocayla uzlaşılamazsa rota ingiliz ekibi Liecester City'yi çalıştıran Claude Puel’e dönecek. Gündemde yer alan bir diğer isim ise Phillip Cocu.

GEÇMİŞTEN BÜYÜK DERS ALINDI

Mali sıkıntılardan dolayı bir takım zorluklar yaşayan Fenerbahçe, geçmişte yapılan transfer hatalarını tekrarlamak istemiyor. Öncelikse kiralama formülü üzerinden yürümek. İlk etapta Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un sponsorluk ilişkilerinden dolayı arasının iyi olduğu Barcelona’dan Paco Alcacer, Yerry Mina gibi isimler var. Başkan Ali Koç’un da Katalan deviyle olan yakın ilişkileriyse büyük avantaj sağlayacak. Ardından İngiliz devi Liverpool’un genç kanat oyuncusu Harry Wilson’la görüşülecek. Comolli, raporunu Ali Koç’a iletecek. 25 yaş altı oyuncularla geleceğin Fenerbahçe’sinin temelleri için adım atılacak. 

BÜTÇE İDARELİ KULLANILACAK

UEFA ile olan FFP anlaşması da yeni yönetimin en büyük krizlerinden biri. Bu şartlar altında tüm adımlar dengeli ve hesaplı şekilde atılacak. Takımdaki maliyetli ve yaşı ilerlemiş oyuncularla yollar ayrılacak. Gelen teklifler değerlendirilmeye alınacak. UEFA ile olan anlaşma sebebiyle de popüler transfer atılımları düşünülmüyor. Sezon öncesi hazırlık kampına kadar bu oluşum sağlanacak ve Şampiyonlar Ligi’ne giden yolun haritası  çizilecek

Kaynak - Akşam