Fenerbahçe’nin ara transfer döneminde kadroya katmayı planladığı Nuri Şahin konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, yıldız futbolcu hakkında açıklamalarda bulundu. Zorc, “Nuri, pozisyonunda uzman bir oyuncu. Ancak hocamız ona fazla şans vermiyor. Geniş bir kadromuz var ve farklı isimleri (Weigl, Rode, Merino) tercih ediyor. Açıkçası Nuri’nin buradaki işi zor” ifadelerini kullandı. Alman futbol adamı, milli yıldızımıza övgüler yağdırmayı da ihmal etmedi. Zorc, “Nuri ile yakın bir ilişkimiz var. O, takım içerisinde sözü geçen, oyuncuları birleştiren biri. Gerçekten Dortmund’un önemli değerleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

‘Ocakta ayrılacak’

Alman basınına göre Nuri Şahin, stoper Neven Subotic ile birlikte ocak ayında kesin olarak kulüpten ayrılacak. Her iki futbolcunun da teknik direktör Tuchel tarafından gözden çıkarıldığı kaydedilerek, kariyerlerinde yeni bir sayfa açma vakitlerinin geldiği belirtildi. Fenerbahçe Yönetimi, en kısa süre içerisinde bu transfer için harekete geçerek, ocak ayını beklemeden bu işi bitirmeyi hedefliyor. Çünkü yıldız futbolcunun tek talibi Fenerbahçe değil!

Feyenoord’un da iştahı kabardı!

Michael Zorc’un açıklamaları, Hollanda’da geniş yankı buldu. Bunun en önemli nedeni, Fenerbahçe’nin rakibi Feyenoord’un da milli oyuncumuza gözünü dikmesi. Nuri, 2007-08 sezonunda kiralık olarak bu takımın formasını giymiş ve kariyeri yükselişe geçmişti. Hollanda basınındaki haberlerde, Zorc’un açıklamaları sonrası Feyenoord’un elini çabuk tutarak hemen harekete geçeceği ve Nuri’ye bir kez daha Kırmızı-Beyazlı formayı giydirmek için girişimlerin başlayacağı kaydedildi.

- FANATİK